Herend Porcelán

Virágzó Herend

Tavaszi virágillat, virágba borult cseresznyefák, szép idő várta a Füvészkertbe, a hétvégén nyíló herendi kiállítás megnyitójára érkezőket, mely a Sakura ünnep részeként került megrendezésre.

Tavaszi virágillat, virágba borult cseresznyefák, szép idő várta a Füvészkertbe, a hétvégén nyíló herendi kiállítás megnyitójára érkezőket, mely a Sakura ünnep részeként került megrendezésre. 

Az eseményen megjelent Yamamoto Tadamichi, Japán nagykövete, aki nagyra értékelte a hazája és Magyarország közötti kulturális kapcsolatokat nagyszerűen szolgáló fesztivált. Elismeréssel szólt a programsorozat részeként megnyitott „Virágzó Herend” című kiállításról, mondván, hogy a magyar történelmet és hagyományokat őrző herendi porcelángyár termékei ismertek és keresettek náluk is, sőt, még a császári ház is kedveli a manufaktúra szép porcelánjait. 

Dr. Simon Attila a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója beszédében hangsúlyozta, hogy világhírű - kézműves módon előállított - termékeik a múltból a jelenen át a jövőbe ívelően a szépség örök értékét közvetítik, s rohanó korunkban is felveszik a versenyt a tömegtermelés silány termékeivel. Céljuk az európai porcelánkultúra évszázados hagyományinak megőrzése mellett vállalni a folyamatos megújulást, és újabbnál újabb stílusteremtéssel meglepni a vásárlóikat.

A kizárólag virágmintás tárgyakat bemutató kiállításon közel 200 tétel tekinthető meg. Terített asztal és számos olyan különlegesség, melyeket ritkán láthat a nagyközönség, melyek közül kiemelnénk Amerika vadvirágait bemutató sorozatunkat, vagy egy káprázatosan szép, egyedi festésű, limitált példányban készült tete-a-tete készletet, melynek részein gyönyörű orchideák pompáznak. Herend tavaszi virágcsokra április 17-ig tekinthető meg a Füvészkert kastélyépületének emeletén. Hétvégenként a Sakura ünnep kapcsán számos érdekes program is várja az érdeklődőket. 

Ossza meg másokkal is…