Herend Porcelán

Csokik, borok és Oroszlán Szonja

Az Apicius Kávéházi estek 8. szezonjának lezárására került sor június 12-én, mikor kivételes színésznő – Oroszlán Szonja – mellett csokik és borok emelték az este fényét.

Az Apicius Kávéházi estek 8. szezonjának lezárására került sor június 12-én, mikor kivételes színésznő – Oroszlán Szonja – mellett csokik és borok emelték az este fényét.

A kezdetben borkóstoló estek idővel kulturális betétekkel egészültek ki, s mára komplex programmá nőtte ki magát egy-egy kávéházi est.

A nyolcadik évadot is a hagyományoknak megfelelően különleges programmal zártuk, így egy kivételes színésznő és remek tokaji borok mellett finom csokik is szerephez jutottak.

Tavaly fiatal tervezőművészünk, Meixner Etelka kiállításán már találkozhattunk azzal a művésznővel, aki most az est vendége volt. Számos, s köztük több a közönség által vagy a szakma által odaítélt díj, s a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett színművésznő. Aki nem csupán emlékezetes színházi alakításaival és remek énekhangjával - sőt mi több, nem igazán készülhet film az ő szereplése nélkül - tűnik ki a kortárs színészek közül, hanem kisugárzásával, szinkronhangjával, s nem mellesleg a Csillag születik zsűritagjaként is. Oroszlán Szonjával a mindig sziporkázó Praznovszky Mihály beszélgetett.

Számos érdekességet és a nagyközönség által nem ismert információt és hátteret tudhattunk meg a művésznőről, aki közvetlenségével, humorával és személyiségével pillanatok alatt hódította meg a teltházas kávéházat.

Ínycsiklandó csokoládék is vártak közönségünkre, attól a vendégünktől, kinek hitvallása, hogy a minőségi sütemény és csokoládé mindenkinek jár! Ezt már nagyon sokan tudják, akik kóstolhatták minőségi termékeiket, mondjuk Sopronban járva. S most, ezen az estén itt Herenden is, Harrer-Abosi Beatrixnak köszönhetően!

S különleges alkalomhoz különleges borok illenek a leghíresebb borvidék egyik meghatározó pincéjétől. 5 remek nedű Tokajból…illeszkedve a csokik ízvilágához. Akinek a remek borokat köszönhettük, s akik bemutatták, a Holdvölgy Pincészet!

Emlékezetes szezonzáró volt. Most nyári szünet következik, de ősszel újra várjuk vendégeinket a 9. szezonnal!

Ossza meg másokkal is…