Herend Porcelán

Kossuth-díjas író a Kávéházban

Különleges találkozóra invitálta az Apicius Kávéház vendégeit soros estjén. Csak az első borkóstolón fordult elő, hogy egyidejűleg két kiváló borász kínálta borait ráadásul egy kitűnő, izgalmas író társaságában.

Különleges találkozóra invitálta az Apicius Kávéház vendégeit soros estjén. Csak az első borkóstolón fordult elő, hogy egyidejűleg két kiváló borász kínálta borait, ráadásul egy kitűnő, izgalmas író társaságában.

Esterházy Péterről mindenki tudja, hogy színesen, élvezetesen beszél, kiváltképp, amikor borról, gasztronómiáról esik szó. E herendi beszélgetéshez kitűnő partnerei akadtak a kávéház délutáni szeánszán: Figula Mihály és Hermann Zoltán (idősebb és ifjabb) borászok. Őket már a nevük is minősíti. 

A kitűnően sikerült beszélgetésben mind a négyen részt vettek, egymást váltotta irodalom és bor, általános "csipkelődés". A beszélgetést azért igyekezett az irodalom felé terelni Praznovszky Mihály, aki főleg a Kossuth-díjas író új regényéről kérdezett, azt firtatva, miként illeszkedik az be az eddigi életműbe, és miként újítja meg azt. Esterházy Péter részleteket olvasott fel az ünnepi könyvhétre megjelenő kötetből, a borászok kitűnő borokkal kínálták a vendégeket, akik a többszörös értékrendet: irodalom, bor, Herend nagy kedvvel fogadták.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ossza meg másokkal is…