Herend Porcelán

Megszállottak a Kávéházban

Nagyhéten teltházas kávéházi est került megrendezésre az Apiciusban, ahol vendégünk volt egyike a legismertebb színészeknek hazánkban.

Nagyhéten teltházas kávéházi est került megrendezésre az Apiciusban, ahol vendégünk volt egyike a legismertebb színészeknek hazánkban. Számtalan filmben játszott, felsorolni képtelenség, szinkronszínész, rendező, többek között a kultikus Üvegtigris filmek főszereplője, rendezője. Egyedülállóan improvizatív, melyet a Beugró című műsorban csodálhattunk. Jászai Mari-díjas, kiváló művész, s tavaly Kossuth-díjjal is elismerték. Egykori osztályából már két művész is volt a vendégünk, s most végre Rudolf Péter színművészt köszönthettük, akit elkísért felesége, a Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művésznő, Nagy-Kálózy Eszter.

A művésszel régi-régi barátunk, Praznovszky Mihály irodalomtörténész beszélgetett.  Megismerhettük a színművész gyerekkorát, főbb szerepeit, sziporkázó, rendkívül jó hangulatú beszélgetésen. Olyan nüanszokra és ritkán hallható kis titkokra is fény derült, melyeket sokan nem ismerhettek. Egy abszolút pozitív értelemben vett megszállott művész sokoldalúsága, a színészetért szűnni nem akaró tenni akarása bontakozott ki humorral, élettapasztalattal, szeretettel átitatva. Nem véletlen zúgott percekig a vastaps.

S a megszállottság, jó értelemben, mennyire jó út lehet, nem csak a színészetben, arra a kiváló borok voltak ugyancsak a bizonyítékok, ezúttal a tokaji borvidékről, s annak egyik legjobb pincéjéből, a Pelle Pincétől. Ahol kézműves módon, különös, féltő gonddal készülnek, családi vállalkozásként a kiváló nedük. Számtalan díjat nyertek már, több boruk is csúcsbor lett például a Pannon Bormustrán. A borokat Pelle Mariann és László mutatták be, s ismertették meg velünk kicsiny, ámde annál híresebb pincéjüket.

Felejthetetlen páros és így este volt.

Legközelebb május 14-én várunk mindenkit a sorozat folytatására!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ossza meg másokkal is…