Herend Porcelán

Múzeumok Éjszakája 2014 - Minden információ

A hagyomány folytatódik! Idén is együtt ünnepelhetjük Szent Iván éjszakáját barátainkkal, az igényes szórakozás és a Herendi porcelán kedvelőivel! Immár nyolcadik alkalommal várunk mindenkit a Múzeumok Éjszakájának rendezvényeire, mely Herenden június 21-én, szombaton kerül megrendezésre!

 

A hagyomány folytatódik! Idén is együtt ünnepelhetjük Szent Iván éjszakáját barátainkkal, az igényes szórakozás és a Herendi porcelán kedvelőivel! Immár nyolcadik alkalommal várunk mindenkit a Múzeumok Éjszakájának rendezvényeire, mely Herenden június 21-én, szombaton kerül megrendezésre!


Ahogy megszokhatták, az idei évben is egy exkluzív, a rendezvény ideje alatt megnyíló kiállítással várjuk Önöket! A Zwack Unicum látványos, interaktív kiállítása érkezik Herendre, melynek előhírnökeként a Porcelánium téren már „megjelent” egy Zwack gyógynövényes szekér. De a kiállítás számtalan érdekességet rejteget, s fellebbenti talán a titokról is egy picit a fátylat…Különleges, megismételhetetlen élményt kínálunk minden korosztálynak.

A Herendi Porcelánmanufaktúra létesítményei egészen éjfélig nyitva tartanak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A virágoktól pompázó, sötétedéskor pedig ünnepi fényben ragyogó udvarunk idén is programhelyszínné változik. Nem is akármilyenné! Négy órától a gyermekeket várjuk – hisz mindig figyelünk rá, hogy minden korosztály számára nyújtsunk programokat s színes legyen a kínálatunk – a Málna zenekar interaktív koncertjére. A Málna Zenekar előadóművészekből és zenetanárokból álló budapesti együttes, mely gyermekeknek tart interaktív koncerteket. Koncertjeinken a dalok koreográfiáját betanítják és együtt adják elő a gyermekekkel, így ők is az előadás szereplőivé válnak, ami nagy örömöt jelent számukra. Az előadásokat sok kellékkel színesítik (jelmezek, buborékfújók, gyermek hangszerek, bábok, lufik) és hangszerbemutatóval (akusztikus és népi hangszerek) fűszerezik. Emlékezetes lesz a gyermekeknek! De rájuk és a családokra gondolva egész délután, sötétedésig a Balaton-felvidéki Nemzeti Park játszóháza várja őket természetismereti játékokkal, levendulazsák varrással. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Herendi iskolások „Dallamfalók” műsora is itt kerül megrendezésre – figyelem, a szóróanyagokon, előzetes programokon nem szereplő program! – 20:00 órától.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S igazi szenzáció este a díszudvarban: kilenc órától a Kossuth-díjas, Liszt Ferenc díjas, a Magyar Köztársaság Érdemrend kiskereszttel kitüntetett, Príma Primissima díjas énekesnő a világ nagy színpadai után nálunk! Miklósa Erika s partnere Horváth István tenor Herenden! Megismételhetetlen, igazi exkluzív produkció! A hangulatos, egyedi helyszín késő estére is tartogat még meglepetéseket. Mécsesek százai és fáklyák világítják majd be a virágos-szökőkutas díszudvarunkat.

A Herendi Porcelánművészeti Múzeumban 17:45 órakor nyílik az a kiállítás, ahol Zwack Unicum. enged bepillantást egy legenda készítésébe és történetébe. Köszöntőt mond Dr. Simon Attila, a Manufaktúra vezérigazgatója és Zwack Sándor a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának elnöke! Közreműködik a Brass Dance. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az éjszaka során pedig több alkalommal is ingyenes tárlatvezetések indulnak s a múzeum délután négy órától díjmentesen látogatható! A Mini-manufaktúrában folyamatosan vetítjük a kedvelt Herend-filmet, és kedvezményesen (felnőtt: 400 Ft, gyermek 200 Ft) vehetnek részt látogatóink korongos és porcelánfestő mesterek egészen éjfélig tartó bemutatóján.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Apicius Kávéház galériáján (térítés ellenében) tenyérjós és tarot kártya-elemző várja mindazokat, kik fogékonyak az ezotériára. A Kávéház is exkluzív programokkal várja a látogatókat, hiszen 16:00 órától Halas Adelaida a Veszprémi Petőfi Színház kiváló színművésze, állandó primadonnájának műsora várja az igényes előadásra fogékonyakat. Musical-slágerek, operett slágerek, híres dallamok csendülnek fel egy gyönyörű hanggal megáldott bájos színművésznőtől! Kilenc órától – figyelem szinkronprogram – a nevetésen lesz a hangsúly Kávéházunkban. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Rádiókabaré és a Showder Klub stand-uposai várják a jó humorra vevőket! (Szobácsi Gergely, Fülöp Viktor, Gombos  Szabolcs, Gombos Tibor és Hajdú Gergely). Nem akármilyen névsor, s nem akármilyen minőség! Kihagyhatatlan alkalom a műfaj kedvelőinek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Porcalanium Látogatóközpont parkolójában a Kenguru………. csapat bemutatóját láthatják az érdeklődök – figyelem a szóróanyagokon nem hirdetett programként!  Majd késő este hagyományainknak megfelelően, szertartásosan meggyújtjuk a Szent Iván-éji tüzet, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy nálunk is mágiával töltsön el mindenkit, megvédve betegségtől, bajtól, elősegítve a varázsos, szép szerelmet. A tűz mellett a Lángoló Ördögök tűzzsonglőr-csapat exkluzív, különleges bemutatója teszi teljessé a tüzes élményeket. Egyedülálló show-al készülnek az idei évben Herenden!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Porcelanium előtti tér lesz idén is a kiemelt helyszíne az éjszakának Itt lehetőséget kínálunk arra, hogy a látogatóink maguk is kipróbálhassák, miként készül egy porcelánrózsa, sőt, a Manufaktúra mesterei testfestést és körömdíszítést is vállalnak. Ez az attrakció minden évben a családok egyik kiemelt programpontja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Porcelanium épületegyüttese ad otthont a Viktória Márkaboltnak. Az elegáns üzletben a megszokott, kiváló minőségben kínáljuk klasszikus termékeinket és legújabb modelljeinket ezen az éjjen is - új és visszatérő vásárlóinknak, érdemes körülnézni ott is!

A szökőkút előtt felállított színpadon háromnegyed ötkor indulnak a programok, elsőként a Brass Dance fúvószenekar különleges show-műsorával. Őket érdemes elkísérni a kiállítás megnyitó helyszínére a Múzeumba. A megnyitó és a kiállítás megtekintése után a színpadon a Megasztár első szériájában is feltűnt, herendi származású, s ma is Herenden élő Dávid Roland énekes lép fel zenekarával. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Évek óta szeretnénk, most végre a herendi közönség Herenden hallhatja az énekest. Biztosak lehetünk benne, hogy saját városában, a város legnagyobb eseményén egy különleges koncertre számíthatunk. Őt az X faktor széria egyik győztese követi. Kocsis Tibor hangja, s személyisége garancia a jó hangulatra, s a különleges élményre. Öröm és megtiszteltetés, hogy Herenden köszönthetjük őt. A jól ismert slágerek is felcsendülnek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Este tíztől a vidámságé és a jó hangulaté – na és a közös éneklésé – a főszerep a nagyszínpadon. Jártak már nálunk, zsúfolásig megtelt Kávéházban. Most közkívánatra a nagyszínpadon a bordalokkal ismertté vált Vivát Bacchus énekegyüttes. Az előadásmód, a dalok, a fiúk humora egy feledhetetlen órát garantál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Este tíztől színpadon az Eurovíziós Dalfesztivált is megjárt formáció, akik igényes zenéjükkel robbantak be a magyar könnyűzenei életbe, számtalan slágerrel. Élő koncertet ad Herenden a Compact Disco!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zárásként pedig ismét egy tehetségkutató győztest várunk a színpadra, aki azóta számos színházi szerepben is kamatoztatta tehetségét s különleges hangját. Az idei éjszakát Feke Pál koncertje zárja.

Minden rendezvényünk, illetve a Múzeum látogatása is díjtalan, a Minimanufaktúrában pedig extra kedvezményes belépővel várják a vendégeket (felnőtt 400 Ft, gyermek: 200 Ft) mi így köszönjük meg barátainknak az érdeklődésüket! Legyen ez most is, mint hét éve mindig egy ünnep, egy találkozás, egy összetartozás!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ossza meg másokkal is…