Herend Porcelán

Világképek a múzeumban

Díner Tamás fotóművész egyedi hangulatot sugárzó képeiből nyílt ezévi utolsó időszakos kiállításunk a Herendi Porcelánmúzeumban.

Díner Tamás fotóművész egyedi hangulatot sugárzó képeiből nyílt ezévi utolsó időszakos kiállításunk a Herendi Porcelánmúzeumban.

A Herendi Porcelánmúzeum földszinti kiállítótermeiben a művészet számos ágának adtunk már helyt és teret, s most hosszú idő után újra a fotóművészetnek is. Fontosnak tartjuk, hogy kulturális missziót is végezve, a Herendi Porcelánmúzeum kulturális, művészeti központ is lehessen.

Díner Tamás, az ország egyik legismertebb fotóművésze. Képei lenyűgöző nyugalmat, békét, megállapodottságot sugároznak, s előszeretettel alkalmaz különleges technikákat. A fény és árnyék hatásokkal is előszeretettel operál, képeinek  súlya van. A nagyméretű nagyítások különlegesen adják vissza a művész elképzeléseit, hangulatát. Egy kép többet mond minden szónál, mondják, de tény, ha megállunk egy Díner kép előtt, elkezd mesélni, s magába szippant szinte. A művész kiállításának megnyitóján Dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra vezérigazgatója köszöntötte a vendégeket, aki párhuzamot vont a művész világképe és a manufaktúra világképe között. Kihangsúlyozva a meg nem alkuvást, a tökéletességre törekvést.

Veszeli Lajos festőművész betegsége miatt, a tárlatot maga a művész nyitotta meg, aki mások általa elmondottakból idézett és elevenített meg. A megnyitó fényét Kovács Réka szaxofonjátéka is emelte.

Az idei év kiállítás-sorozatának színvonalában és sokszínűségében is méltó zárása év végéig várja az érdeklődőket a múzeum nyitvatartási idejében.

Ossza meg másokkal is…