Herend Porcelán

Egyedi Herendi díszváza a Zeneakadémia patinás épületében

Szokásos, hogy a Herendi Porcelánmanufaktúra jeles évfordulói tiszteletére a Magyar Nemzetnek jelképes ajándékot ad, amely Herendi műalkotásokat ezen alkalmakkal jeles középületekben helyezi el.

 

Ezen ünnepélyes alkalomra az idei évben is sor került, hiszen a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. idén ünnepli alapításának 190. évfordulóját. E szép évforduló alkalmából egy gyönyörű kivitelű díszvázát adott át ünnepélyes keretek közt a Zeneakadémiának. A váza egyik oldalán a Zeneakadémia épülete, míg másik oldalán Liszt Ferenc portréja látható, dús aranyozással, s aprólékos festéssel. Egyedi darab, igazi remekmű, melyet hétfőtől bárki megtekinthet a Zeneakadémia első emeletén.

Az átadáson beszédet mondott dr. Vigh Andrea, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora és dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója. Az ünnepséget Erdős Hanna, négyszeres olimpiai bajnok cukrász egyedi készítésű, a herendi Viktória mintával díszített tortája tette bensőségessé. Az alkalom tiszteletére továbbá a Zeneakadémia földszinti kávézójában több mint 100 herendi dísztányér is megtekinthető az év végéig.

Az ünnepelt ajándékozással ünnepelt! Boldog születésnapot Herend!

Ossza meg másokkal is…