Herend Porcelán

Ihletett kiállításmegnyitó Erdély szívében

A Herendi Porcelánmanufaktúra 190. születésnapja alkalmából október 12-én délután 6 órai kezdettel kiállítás nyílt a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum Haberstumpf-villába. 

Hatalmas, exkluzív válogatással, ehhez fogható kiállítást rég, és kevés helyen láthatott a nagyközönség, mind a termékek számát, mind értékét tekintve. Exkluzív válogatással tisztelték meg a helyszínt, különlegesen összeválogatott, történelmi tárgyakkal és bravúr darabokkal.

A tárlatot több százan tekintették meg már a megnyitó alkalmából. A jelenlevőket Dr. Miklós Zoltán, a Haáz Rezső Múzeum igazgatója és Gálfi Árpád, Székelyudvarhely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte. Az „Elegancia, Hungarikum: Herend” című Herendi porcelán kiállítás fővédnöke Dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke. A fővédnök beszédét Dr. Zsigmond Barna Pál, a Magyar Köztársaság csíkszeredai főkonzulja tolmácsolta. A kiállítást Dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg. A megnyitót Tóth János operaénekes előadása tette még ünnepibbé. Az ő édesapja herendi tervezőművész volt, így a herendi kötődés is adott volt. A megnyitó igazán bensőséges, megható volt, szívet melengető érzés egy Hungarikum jelenléte Erdély szívében. Közreműködött a Quartetto vonósnégyes. A nagyközönség a kiállított tárgyakat, alkotásokat március 5-éig, tekintheti meg Székelyudvarhelyen, a Haáz Rezső Múzeumban. 

Ossza meg másokkal is…