Herend Porcelán

Ismét Herendi Porcelánok a Forma1 Magyar Nagydíj hivatalos díjai!

Kiválasztásra került a Herendi Porcelán hatalmas, több, mint 16.000 különböző formából álló formaparkjából  az a három serlegváza és áttört szélű dísztál, amelyet minden évben  más és más dekorációval adunk át a legjobb Forma1 pilótáknak és csapatoknak.

Tükrükben Budapest legismertebb látképei – a Budai vár, a Parlament, a Lánchíd, a Halászbástya… - kapnak helyet. A kivitelezéséhez mesterfestők kivételes szakértelmére van szükség, hiszen kézi festéssel a váza felületére úgy kell megfesteni a képet, hogy szemből nézve a görbületek ne torzítsák a látványt. A konstruktőri dísztál esetében ez a mívesség tovább nemesedik a herendi korongos kollegák szakmai tudásának köszönhetően, hisz a tál szélén látható áttört szegély tőlük is tudásuk legjavát követeli meg. Az áttört részeket még a porcelán nyers állapotában, éles, kétélű kés segítségével vágják ki, ezután kerül rá a hófehér alapmáz, majd a gazdag aranyozás és festés.

Az idei trófeákon a Lánchíd, az ikonikus oroszlán és a Duna látható esti megvilágításban. Az aranyló fényben úszó láncszemeket kiemeli a fond 24 karátos aranyának csillogása.

Ezek a festmények csak és kizárólag a Forma1 magyarországi futamára és egyszeri alkalomra készülnek. A legelső érintéstől kezdve a legutolsó ecsetvonásig hozzávetőleg 5 hónap és legalább 30 ember munkája.

Szerencsére a Forma1 pilóták is értékelik és szeretik, különös izgalommal várják a magyarországi megmérettetést!

 

A díjak technikai paraméterei:

Győzelmi serleg

Magasság: 530 mm

Hosszúság: 245 mm

Szélesség: 230 mm

Súlya: 2.990 gr                                  

Konstruktőri dísztál

Magasság: 60 mm

Hosszúság: 520 mm

Szélesség: 520 mm

Súlya: 3.850 gr

Ossza meg másokkal is…