Herend Porcelán

Képzőművészek Liszt életében

A Herendi Porcelánművészeti Múzeum folytatva fenntartója, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt., önkéntes kulturális misszióját, 2016-os nyitását követően, új időszakos kiállítást rendezett.

 

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt és a Zeneakadémia 2016-ban több szálon is együttműködik, melynek első állomása a Zeneakadémia Liszt Ferenc Emlékmúzeumának kiállítása Herenden. 

Ez a tárlat művészettörténeti korszakok szerint időrendben előrehaladva (gótika, reneszánsz, barokk, Liszt kortársai - különböző stílusok) mutatja be Liszt és a számára fontos képzőművészek közötti kapcsolatot, hatásokat. Liszt képzőművészeti ihletésű kompozíciói mellett hangsúlyt fektet a zeneszerző kiállítás-élményeire, a leveleiben és írásaiban előforduló képleírásokra, valamint a képzőművész kortársaihoz fűződő személyes kapcsolataira is. A tárlatot kiegészítik  Stróbl Alajos szobrászművész szobrai, s a kapcsolódó Herendi porcelánok, sőt két Liszt-relikvia is a Nemzeti Múzeum jóvoltából.

A kiállítás fővédnöke Herczegh Anita Asszony, a köztársasági elnök felesége, a kiállítást dr. Vigh Andrea a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora, dr. Domokos Zsuzsanna a Liszt Ferenc Emlékmúzeum igazgatója és dr. Simon Attila a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója nyitották meg.

Ossza meg másokkal is…