Herend Porcelán

Kincsek Éjszakája Herenden

Tizedik alkalommal került megrendezésre Herenden a Múzeumok Éjszakája rendezvény, ismét nagy sikerrel.

Idén is együtt ünnepelhettük Szent Iván éjszakáját barátainkkal, az igényes szórakozás és a Herendi porcelán kedvelőivel! Immár tizedik alkalommal rendeztük meg a Múzeumok Éjszakáját, ismét hatalmas érdeklődés közepette.
 

Idei esténk és éjszakánk a Kincsek éjszakája alcímet kapta. Nem véletlenül. Hiszen Herenden kézműves módon, csak kezek által érintve születnek azok a porcelánkincsek, melyek mára a világ több mint 60 országában hirdetik egy kis magyar város luxustermékének tökéletességét. De azért is, mert a hagyományosan különleges kiállításunk a múzeumban az idén a víz tematikáját járja körül. S a víz kincsünk. Az élet. Nélkülözhetetlen! Létünk meghatározó eleme. Őriznünk, óvnunk kell! Kevesebb ideig bírjuk szomjan, mint éhen. Testünk háromnegyede víz. Földünk háromnegyede víz. Minden élet alapja, az élet ősbölcsője. Függünk tőle. Ahogy függünk a következő Kincstől is, a szerelmünktől. Szent Iván éjjele a szerelem éjjele is. S egy méltó szerelem ugyancsak kincs. Egyszeri és megismételhetetlen és örök.  Ahogy Danielle Steel mondta: A szerelem ritka kincs, és túl fontos, semhogy az ember csak úgy eldobja magától. vagy idézhetnénk Balzacot is: A szerelem, igazgyöngy, gyémánt, drágakő, melyet a legnagyobb művész csiszolt, kincs, amelyet a szív legmélyén kell elrejteni.

S az is kincs, ha a családunkkal, barátainkkal, ismerőseinkkel tölthetünk egy tartalmas napot, jó programokkal. Reméljük, erre is garanciát adhatuttunk erre az estére. 

Újdonságokkal, változásokkal, családi programokkal és a már jól megszokott három helyszínen folyamatosan zajló színpadi programokkal készültünk a jubileumra! S a hosszú felrosolás helyett beszéljenek a képek!

Ossza meg másokkal is…