Herend Porcelán

Sakkversenyt támogat Herend

Nyolc gladiátor küzd életre-halálra a budapesti Világsakkfesztiválon október 8-án.

Olimpiai bajnok, olimpiai ezüstérmes, világbajnoki kihívó, volt világbajnok nagymester is Budapest vendége lesz az októberi nemzetközi sakkgálán. A Polgár Judit Sakk Alapítvány szervezésében a Várkert Bazárban ismét megrendezésre kerül a Világsakkfesztivál.

 

A tízedik alkalommal megrendezett fesztivál célja, hogy bemutassa a sakk 1000 arcát, hogy legyen egy nap, amikor a világon minden sakkot szerető, a sakk fontosságára figyelő ember egyszerre osztozhat a sakk kivételes élményében.

Az esemény egyik csúcspontja minden bizonnyal a Highlander gála lesz, amelyen nyolc világsztár sakkozó, egyenes kieséses küzdelemben mérkőzik meg a 15,000 dolláros fődíjért! Magyarországot többek közt épp a szeptemberi Bakui Sakkolimpián ezüstérmet szerző Almási Zoltán képviseli, és lesz hazai színekben versenyző sakkozónő is Hoang Thanh Trang személyében. A vállalkozó szellemű amatőrök pedig szimultánt játszhatnak Polgár Judittal és Polgár Zsófiával.

A rendezvény kiemelt támogatói között van a  Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. is. A Highlander sakkverseny illetve a Business sakkverseny győztesei egy csodálatos herendi serlegvázával is gazdagodnak.

Ossza meg másokkal is…