Herend Porcelán

Szoboravató Balatonfüreden

Semmelweis Ignác születése napján, július 1-én, az orvosvilág ünnepel, hiszen jelentősége meghatározó az orvostudománynak s az anyáknak egyaránt. E jeles napon szobrot ajándékozott a Herendi Porcelánmanufaktúra a Balatonfüredi Állami Szívkórháznak.

A Balatonfüredi Állami Szívkórházban minden évben megrendezésre kerülő orvos konferenciát június 30 –án tartják, ahol megemlékeznek Semmelweis Ignác munkásságáról és elhangzanak az orvosi eskütételek. Ez évben is Dr. Veress Gábor Professzor úr megtartotta éves köszöntőjét, méltatta és kitüntette kollégáit. E jeles alkalomra készült el és került átadásra Semmelweis Ignác portrészobra, ami a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. ajándéka, és Éles-Varga Erika tervező munkája.

A szoboravató ünnepségen először Korzenszky Richárd, a Tihanyi bencés apátság plébánosa szólalt fel, majd Dr. Simon Atilla a Manufaktúra vezérigazgatójának laudációja következett.

Köszöntőt mondott Balatonfüred alpolgármester asszonya és Kontrát Károly Belügyminisztérium Parlamenti Államtitkára is.

A Semmelweis portrészobor, a középkorú eltökélt és tapasztalt professzort hivatott megjeleníteni. A tervező szándéka szerint kifejezni igyekezett egyéniségét, szigorúságát is. 

A Herendi Porcelánmanufaktúra kulturális misszióját újabb köztéri szobor átadásával folytatta tehát, ezúttal a több évtizedes partnerünkkel, Balatonfüreddel.

 

Ossza meg másokkal is…