Herend Porcelán

Herendi kreatív időutazás

Idei első időszaki kiállítását nyitotta meg a Herendi Porcelánmúzeum a “Velünk élő Herendi” címmel, az elmúlt harminc év Herendi plakátjaiból.

A Manufaktúra első alkalommal tárta fel a hazai közönség előtt az elmúlt 30 évben bemutatott plakátjait. Az itt kiállított darabok eddig külön-külön tűntek fel az ország és a világ különböző pontjain, hirdetésekben, nívós magazinokban, vagy kulturális eseményeken. Így együtt még soha nem voltak láthatóak. Témájuk a Manufaktúra közel 200 éve gyártott öröksége, a „fehér arany”, azaz a porcelán. 

A megnyitón dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a vendégeket, s emlékeztetett arra, hogy a manufaktúra számára mennyire fontos a kulturális missziója, s a múltja egyaránt. 

A rendezvény díszvendége volt Szombathy Gyula Jászai Mari-díjas színművész, aki a kiállítást megnyitó beszédében felidézte a régi időket, amikor az utcákon szinte minden felületen plakátok voltak kiragasztva. Nem volt internet és a médiák sem harsogták, hogy éppen mi a jó. Az utcai plakátok voltak minden információ hordozói. Felhívta a figyelmet arra, hogy igenis lehet játékosan, elgondolkodtatóan, meghökkentően kiállítást rendezni. Melyre ekletáns példa a kiállításon berendezett hangulatos korabeli utcarészlet.

A képek ereje a kreatív ötletekben és az innovatív megoldásokban rejlik. A tárlat öt tematikára lebontva illusztrálja, hogyan változott a cég kreatív arculata az elmúlt 30 évben az „Időtlen szépség - örök érték „ mottójához hűen.

A megnyitó ünnepélyességét Glück Balázs ütőhangszeres különleges előadása is színesítette.

A tárlat május elejéig látható a Herendi Porcelánmúzeumban.

 

 

Ossza meg másokkal is…