Herend Porcelán

Herendi Trófeák újra a Virágkarneválon

A győzteseknek a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. egyedi gyártású, félmillió forint értékű porcelánserlegét Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Papp László, Debrecen polgármestere, és dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója adta át a teltházas Nagyerdei Stadionban.

A közönség döntése alapján a Szárnyaló Debrecen című, a tűzből újjászülető főnixmadarat ábrázoló virágkocsija nyerte meg a 48. virágkarnevált - jelentették be vasárnap este a Nagyerdei Stadionban rendezett Karneváléj gálaműsor keretében.

A művészeti csoportok versenyét – a karneváli díszvendégekből álló zsűri döntése értelmében – a brémai Stelzen Art gólyalábas művészei kapták. A zsűri értékelésében külön kiemelte a német csoport ízléses jelmezeit, kreatív gondolkodásukat, művészeti alázatukat, és a kapcsolatkialakítást a közönséggel.

Visszatért gyökereihez idén a debreceni virágkarnevál, a kocsikat nagy részben élő virágokkal díszítették, ehhez félmillió szál dáliát hozattak Hollandiából. Idén tizennégy kompozíciót láthattak az érdeklődők, köztük egy hatalmas sárkányt, mely kétszer akkora volt, mint egy átlagos kompozíció. A virágkocsikat hazai és külföldi művészeti csoportok kísérték.

Az estét pedig hazánk legnagyobb arénashow-ja és látványos tüzijáték zárta.

Ossza meg másokkal is…