Herend Porcelán

Kiállítás Csehországban, Ostravában

A Herendi Porcelánmanufaktúra kulturális kiállítással Csehországba is eljutott, s az Ostravai Múzeumban mutatkozott be egy pazar válogatással.

Négy teremben, 400 kiállított remekművel, s számtalan kiegészítő attrakcióval nyílt meg ünnepélyes keretek közt soron következő kulturális kiállításunk, ezúttal Csehországban. Az Ostravai Múzeum kiváló partnernek bizonyult, s egy színvonalas, remek kiállítást sikerült a nagyközönség elé tárni. Egy keresztmetszetet a világ legnagyobb porcelánmanufaktúrájának elképesztő termékpalettájából. Bemutatva a közel két évszázados múlt tradícióit és a töretlen innovációs készéget is. Jó példa volt erre a 8 személyre terített ebédlőasztal, melyen az 1851-es debütálású Viktória minta s variációi kerültek bemutatásra. Tökéletes harmóniát biztosítva az eredeti mintával, annak színvariációival és a legmodernebb újraértelmezéssel is.

A kiállítást dr. Simon Attila, a manufaktúra vezérigazgatója nyitotta meg, s Ostrava város alpolgármestere és a múzeum igazgatónője is beszédet mondott. A szépszámú érdeklődők megcsodálhatták a kézi porcelánfestést is. A nagyközönség szeptember 10-ig csodálhatja meg a tárlatot.

Ossza meg másokkal is…