Herend Porcelain

A 190. Anna-bálon...

A 190. Anna-bál szépe, a 18 éves füredi elsőbálozó Boór Bettina lett. Az első udvarhölgynek a szintén füredi 16 éves Barna Dorinát választották, a második udvarhölgy a komáromi Szép Csenge. A bál szépe Viktória-mintás Herendi vázát, udvarhölgyei Rothschild- és Apponyi-mintásat kaptak ajándékba

A hölgyek nyakába a Vaszary Villa kertjében akasztották fel a Balatont idéző kék számozott herendi porcelánszíveket.

A palotást ezúttal Soós Erika koreográfiája alapján a Magyar Állami Operaház balettművészei táncolták, kísért a Mendelssohn Kamarazenekar.

Ünnepi köszöntőjében a bál fővédnöke: Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, aki két lányát is elhozta a bálra, kiemelte:  Magyarország szíve ebben az időszakban Füreden dobog. Báj, kecsesség és  kellem - Anna ezt jelenti, ez illik az Anna-bálhoz is, amely hagyomány és ősi fészek egyben.

A Kiss Ernő-díjat, magát a huszárkapitányt ábrázoló herendi szobrot, idén Ókovács Szilveszter,  a Magyar Állami Operaház főigazgatója, operaénekes, rádiós és televíziós műsorvezető-szerkesztő vehette át. 

A veszprémi születésű lírai bariton végzettsége szerint operaénekes, magán énektanár és kamaraművész. Öt hangszeren játszik, tagja a salzburgi Európai Tudományos és Művészeti Akadémiának. Európa számos országában lépett fel dalesteken, operaelőadásokban. A Hír TV megalakulásától a csatorna műsorvezetője, szerkesztője, majd a Duna Televízió vezérigazgatója. 2011-től a Magyar Állami Operaház kormánybiztosa, majd főigazgatója, nevéhez fűződik az intézmény teljes szervezeti megújítása. Nős, három gyermek édesapja. 

Ókovács Szilvesztert hosszú évek óta szoros szálak fűzik Füredhez, az Anna-bálhoz, a város elkötelezett támogatója - hangzott a laudáció.

Az Anna Grand Hotel termeiben és kertjében szombat este rendezett 190. Anna-bálon a közönség szavazhatott az általuk legszebbnek ítélt hölgyekre. A tizenöt legtöbb szavazatot kapó nő közül az öttagú zsűri: V. Kulcsár Ildikó újságíró, Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója, Gömbös Lóránd, a Tracon Electric ügyvezető igazgatója, Schiffer Miklós divatszakértő és Zoób Kati divattervező választotta ki a bál királynőjét és udvarhölgyeit, akik idén mind elsőbálozók lettek.

A minden eddigi rekordot megdöntő vendégsereg ezúttal is Herendi, Apponyi mintás étkészletből fogyasztotta az ínycsiklandó ételeket.

 

Share with others…