Herend Porcelain

A tánc fővárosában

Ötvenharmadik alkalommal üdvözölte Szombathely a világ legjobbjait a Savaria Nemzetközi Táncversenyen szombaton.

Szombathely a tánc fővárosa. A tánc elegancia, sport és olyan kifejezési eszköze az embernek, amely ősidők óta használatos – mondta a középdöntő megnyitójában dr. Puskás Tivadar polgármester. Délután három versenyszámmal találkozhattak a nézők: a tíztánc világkupa és a kerekesszékesek versenye mellett a szenior korcsoport sztenderd táncokban mutatta meg tehetségét. A fiatalabb korcsoportnak nem volt egyszerű a feladat: az elődöntők már 13 órakor megkezdődtek, és a döntőnek éjfél körül hirdették ki az eredményét. Ezalatt többször nagyon rövid idő alatt kellett váltani a latin és a sztenderd táncok között.

A szünetekben szombathelyi csapatok mutathatták meg fantasztikus koreográfiáikat, és azt is, hogy igazán sokszínű lehetőségek várják a mozogni vágyókat a városban.

Fellépett többek között az Energy Dance Team, a Galaxy Akrobatikus Rock and Roll Klub, valamint a Savaria TSE utánpótláscsapata is.

A verseny színvonalát és komolyságát a frappáns zeneválasztás sem csorbította: a bécsi keringő még mindig elegáns a Meseautóra és a quickstep játékos szökkenéseihez is jól passzolt Liza Minnelli Cabaret-ja. Felcsendültek a slágerlisták élvonalának jól ismert dallamai is, természetesen a megfelelő ritmusú átdolgozással.

Huszonöt országból érkeztek párok a tíztánc világkupára. Közülük ki kell emelni a magyar csapat szereplését. Farkas Boglárka és Hegyes Bertalan János neve és sorszáma sokszor elhangzott a közönség soraiból, hatalmas volt a szurkolótábor – teljesen megérdemelten: a középdöntőig jutottak, ahol csodás összhangban láthattuk őket.

A döntő fordulóba Horvátország, Németország, Olaszország, Lengyelország, Oroszország és az Amerikai Egyesült Államok párosai jutottak be. Nekik szólóban rumbát és paso doblét kellett táncolniuk a latin fordulóban. Harmadik helyen a lengyel, második helyen az amerikai páros végzett, az első helyet pedig az orosz Semen Khrzhanovskiy és Elizaveta Lykhina duója nyerte el. Szenior III. kategóriában a magyarok is jeleskedtek: második helyen végzett Kránicz József és Dobó Erika párosa.

A díjátadáson a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója, Dr.Simon Attila adta át a HERENDI PORCELÁNOKAT ez első három helyezett párosnak.

Share with others…