Herend Porcelain

A világzene legjava a kávéházban

Kávéházi estjeink sorában ezúttal a világzene egyik legjelentősebb képviselőjének koncertje került megrendezésre hatalmas sikerrel.

Egy különleges hangulatú, meghitt koncertet élvezhetett a közönség, egy utánozhatatlan hang töltötte be a különleges akusztikájú termet. Ha magyar népzenéről illetve világzenéről van szó megkerülhetetlen személyisége a műfajnak. Hihetetlen affinitása a különböző műfajok iránt rendkívül gyorsan a magyar ethno-kortárs énekes mezőny csúcsára emelte. Megszámlálhatatlan hazai és külföldi produkció és számtalan lemez fűződik a nevéhez. Többszörös Emerton díjas, Fonogram díjas, Bartók Béla emlékdíjas, Kodály Zoltán emlékdíjas, Magyar Művészetért díjas, s legutóbb épp Presser Gábor javaslatára Érték díjas. De talán a legfontosabb, hogy a közönség szeretete mellett olyan szakmai elismerést is magáénak tudhat, mint pl. hogy  világ legrangosabb világzenei listáján 2015 márciusában lemeze a lista 10. helyére került. 

A világ 25 országának összesen mintegy 50 világzenei szakembere állítja össze havonta a toplistát. Herczku Ágnes gyönyörű hangját élvezhette a közönség, azzal a művésszel, akivel 1999 óta dolgozik folyamatosan.  Az úr bolgár származású, kifinomult muzikalitással rendelkező, sokoldalú muzsikus, zeneszerző, és producer. Világzenei munkásságát a Soros Alapítvány és a Magyar Tudományos Akadémia is elismeri, valamint a Népművészet Mestere kitüntető címet is magáénak tudhatja: Nikola Parov! Aki nemcsak kísérte a művésznőt, hanem élvezetes kis rögtönzött előadásaival a különféle speciális hangszerekről kötötte le a hallgatóságot.

Mivel technikai probléma miatt az estre hívott borászunk nem ért Herendre, ezért június 9-én önálló borest keretén adunk lehetőséget vendégeinknek, hogy megismerjék egy történelmi borvidék különleges borait, s Maurer Oszkárt. Várjuk tehát Önöket a tavaszi ráadáson is!

Share with others…