Herend Porcelán

Pályázati Felhívás

A 2016. évi Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj elnyerésére

A Magyar Formatervezési Tanács nevében eljáró Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala meghirdeti a 2016. évi Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjpályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. társfinanszírozásában, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. pénzügyi lebonyolítói közreműködésével.

AZ ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZAT CÉLJA

Elősegíteni a hazai formakultúra fejlődését és elterjedését, a design integrációját az innovációs folyamatokba, a gazdaságba. Segíteni az önálló alkotói munkát folytató tervezők szakmai fejlődését, tehetségük kibontakoztatását. Lehetőséget biztosítani saját kezdeményezésű, vagy meghatározott témával, és/vagy gyártói háttérrel együtt pályázók munkáinak, illetve teoretikus, oktatásfejlesztéssel, kutatással, innovációval foglalkozó pályázatok megvalósítására.

AZ ÖSZTÖNDÍJ IDŐTARTAMA

6 hónap.
Pályázati időszak: 2016. májustól novemberig.
Pályázati beszámoló: 2016. november hónapban.

Az ösztöndíjas ismételten benyújtott pályázatának elbírálásával indokolt esetben, a befejezett program tartalmi bővítésére, továbbfejlesztésére az Ösztöndíjbizottság újabb ösztöndíjat ítélhet meg.

AZ ÖSZTÖNDÍJ ÖSSZEGE

Bruttó 900.000.-Ft

(A kifizetés 2x háromhavi bontásban történik, banki átutalással). Az ösztöndíjast megillető fenti díj összegéből a vonatkozó jogszabályok szerint adóelőleg és az egyéb közterhek levonásra kerülnek.

PÁLYÁZATI KATEGÓRIÁK

  • a pályázati felhívás 1. sz. mellékletében meghatározott témakörhöz kötött tervezői feladat;
  • a pályázati felhívás 1. sz. mellékletében meghatározott témakörhöz kötött elméleti, kutatási témafeldolgozás;
  • a pályázati felhívás 2. sz. mellékletében megadott, gyártói finanszírozással és/vagy együttműködéssel megvalósuló feladat.

A pályázat részleteit az alább csatolt Pályázati felhívás tartalmazza.

 

Ossza meg másokkal is…