Herend Porcelán

A művészet nyelvén Balmazújvárosban

Több mint félezer kiállított Herendi tárgy, több mint 100 millió forint értékben került bemutatásra a közkedvelt mezőváros gyönyörűen felújított Semsey Kastélyában.

A művészet nyelvén: Herendi Porcelán című kiállítás átfogó képet próbál adni a Herendi Porcelánmanufaktúra elképesztő termékpalettájából. Az ismert minták mellett számos bravúrdarab, innovatív újdonságok, és installációs meglepetések, megoldások várják az érdeklődőket a gyönyörű kastély emeletén a nyár hátralévő részében.

A tegnapi ünnepélyes megnyitón Sós Csaba megbízott intézményvezető köszöntötte a szép számban megjelent érdeklődőket, aki elmondta, hogy a kastélynak már régi vágya volt egy Herendi kiállítás fogadása, így egy álom vált valóra. Hegedűs Péter, Balmazújváros polgármestere pedig arról szólt, hogy gyönyörűségek között járni és azokat megcsodálni élmény mindenki számára, így reményét fejezte ki sokan fogják megtekinteni a nívós tárlatot.

Dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében a manufaktúra sikerének titkairól beszélt, és mindazokról, amik közrejátszottak, befolyásolták a manufaktúra múltját, és dicsőségét. Szót ejtett a manufaktúra kulturális missziójáról is, melynek Balmazújváros ismét egy fontos állomása.

A kiállítást Kubik Anna, Kossuth-díjas színművésznő, érdemes művész nyitotta meg. Személyes hangvételű, Herendi porcelánokhoz, különösen a kiállításon két méretben is látható Déryné figurához fűződő emlékei meghatóvá, ünnepélyessé varázsolták a megnyitót. Élmény volt hallgatni a művésznő visszaemlékezéseit, Herendi emlékeit!

 

Ossza meg másokkal is…