Herend Porcelán

Bálok Bálján Balatonfüreden

A kisvárdai 23 éves Purgel Rékát választották a 194. Anna-bál szépének, aki Royal Garden mintás Herendi vázát kapott.

Az ország legismertebb, legnagyobb hagyományokkal rendelkező báljának, a Balatonfüredi Anna Bálnak, hosszú évek óta támogatója a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. 

Az ideinek fővédnöke Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, védnökei dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója, Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója és Bóka István, Balatonfüred polgármestere voltak. 

Az Anna Grand Hotelben rendhagyó módon a palotás helyett a Magyar Állami Operaház balettkara Kálmán Imre Ördöglovas című művével lepte meg a közönséget, amit a Mendelssohn Kamarazenekar adott elő. A vendégek között megjelent mások mellett Kontrát Károly államtitkár, Kumar Tuhin indiai nagykövet, Töreki Sándor bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes, Regdon László balatonfüredi rendőrkapitány, Borbély Alexandra és Nagy Ervin színművészek, Rasovszky Kristóf úszóvilágbajnok, Berecz Zsombor vitorlázó-világbajnok, Litkey Farkas vitorlázó-világbajnok, Érdi Tamás és Balázs János zongoraművészek.

Idén 700 vendéget vártak, újdonság, hogy megnyitották a Gyógy teret, és ott is elhelyeztek asztalokat. A vendégeknek 3500 darabból álló, Apponyi-mintás herendi porcelánon szolgálták fel a báli menüt, amelynek különlegessége, hogy egyenesen Amerikából hozták a világ leghíresebb marhabélszínét.

Idén is átadták a Kiss Ernő-díjat, a főhadnagy herendi porcelánszobrát minden évben olyan személy veheti át, aki munkájával, hivatásával gazdagította Balatonfüred kulturális és szellemi életét. A díjat idén Káel Csaba, a Művészetek Palotája vezérigazgatója, filmrendező vehette át Bóka István polgármestertől és dr. Simon Attilától, a Herendi Porcelánmanufaktúra vezérigazgatójától. 

A hölgyek nyakába a Vaszary Villa kertjében akasztották fel a Balatonnál lenyugvó Napot idéző vérpiros színű Herendi porcelánszíveket. 

Az egyik legjobban várt eseményre, a bál szépeinek választására is sor került. A kisvárdai 23 éves Purgel Rékát választották a 194. Anna-bál szépének. Az első udvarhölgy a 19 éves budapesti Krulik Dalma, a második udvarhölgy pedig a 16 éves komáromi Császár Ágnes lett. A bál szépe korábban még szakdolgozatot is írt a bálról.

A bálkirálynő értékes, Royal Garden mintával díszített Herendi serlegvázát és egy aranyalmát kapott, az udvarhölgyek Herendi serlegvázáját pedig Foret, illetve türkiz-platina Apponyi minta díszíti. A díjak Herend innovációját hirdetik, hiszen a bálkirálynői váza a híres Viktória minta modern megfelelője, melyet Vilmos herceg esküvőjére adott Magyarország hivatalos nászajándékként. A Foret minta az ugyancsak jól ismert Rothschild minta mai innovatív megfelelője, a türkiz-platina Apponyi minta pedig az utóbbi évek legsikeresebb termékfejlesztési mintája volt az eladások alapján.

Ossza meg másokkal is…