Herend Porcelán

Beharangozó a Bálok Báljára

Az idei, 194. Anna-bálon az érkező hölgyek a hagyományoknak megfelelően számozott Herendi porcelánszívet kapnak, melyet a Balaton felett lenyugvó Nap színe ihletett, innen a szín fantázianeve: Golden Bridge.  

A Herendi porcelán közel két évszázada képviseli az egyedi kézművességet, az eleganciát, a szemet és otthont gyönyörködtető szépséget, valamint a kiváló minőséget a Föld minden lakott kontinensén. A tradíció és innováció kettőssége mentén mára a világ legnagyobb porcelánmanufaktúrájává vált. Nem véletlen, hogy hosszú évek óta együttműködő partnere  hazánk egyik leghíresebb, legrégebbi hagyományokkal büszkélkedhető, legpatinásabb társasági eseményének, a balatonfüredi Anna bálnak. Az értékteremtő – értékmegőrző – érték átörökítő tevékenység mindig fontos szereppel bírt a Manufaktúra gondolkodásában.

Az idei, 194. Anna-bálon az érkező hölgyek a hagyományoknak megfelelően számozott Herendi porcelánszívet kapnak, melyet a Balaton felett lenyugvó Nap színe ihletett, innen a szín fantázianeve: Golden Bridge.  

A bálkirálynő értékes, Royal Garden mintával díszített Herendi serlegvázát és egy aranyalmát kap, az udvarhölgyek Herendi serlegvázáját pedig Foret, illetve türkiz-platina Apponyi minta díszíti. A díjak Herend innovációját hirdetik, hiszen a bálkirálynői váza a híres Viktória minta modern megfelelője, melyet Vilmos herceg esküvőjére adott Magyarország hivatalos nászajándékként. A Foret minta az ugyancsak jól ismert Rothschild minta mai innovatív megfelelője, a türkiz-platina Apponyi minta pedig az utóbbi évek legsikeresebb termékfejlesztési mintája volt az eladások alapján. Kijelenthető, hogy kivételesen szép díjakat fognak hazavinni a legszebbek!

A megnyitó ünnepségnek idei évben is része lesz a Kiss Ernő Díj átadása, amellyel azon személyt jutalmazzák a díj alapítói, aki sokat tesz Balatonfüred kultúrájáért, szellemi életéért, gazdasági fejlődéséért. A díj egy Herendi kisplasztika, amely Kiss Ernőt, a későbbi aradi vértanú alakját örökíti meg a Hannoveri Huszárezred díszegyenruhájában, aki az első bálon ismerkedett meg majdani feleségével, Horváth Anna Krisztinával.

Az egyedi porcelánszívek és díjak mellett a báli ételek is méltó porcelánterítéken kerülnek majd felszolgálásra, a párját ritkító, közel 3500 darabos Apponyi mintás Herendi teríték tovább emeli a tradicionális bál rangját.   

 

Ossza meg másokkal is…