Herend Porcelán

Webshop

Francia kitüntetés Tamás Ákos iparművésznek

A Comité Colbert – az európai luxusmárkákat tömörítő szervezet – ajánlására, Monsieur Franck Riester  francia kulturális miniszter a  „Művészeti és Irodalmi Rend lovagi fokozatával”  (Chevalier de l’ordre des Arts et des Lettres) tüntette ki  a közelmúltban Tamás Ákos designert, a Herendi Porcelánmanufaktúra tervező iparművészét. 

A Comité Colbert – az európai luxusmárkákat tömörítő szervezet – ajánlására, Monsieur Franck Riester  francia kulturális miniszter a  „Művészeti és Irodalmi Rend lovagi fokozatával”  (Chevalier de l’ordre des Arts et des Lettres) tüntette ki  a közelmúltban Tamás Ákos designert, a Herendi Porcelánmanufaktúra tervező iparművészét. A kitüntetést korábban már olyan világhírű művészek is megkapták, mint Tina Turner, George Clooney, Uma Thurman, André Rieu, Kylie Minogue, Jude Law, Shakira vagy Philip Glass.

A Művészeti és Irodalmi Rend oklevelét Madame Pascale Andréani, Franciaország magyarországi nagykövete adta át Tamás Ákosnak Budapesten, a Francia Nagykövetségen, 2019. október 3-án. Tamás Ákos a Herendi Porcelánmanufaktúra egész kollektívája nevében is megköszönte a magas művészeti kitüntetést. A Comité Colbertnek Magyarországról egyedüliként a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. - a világ legnagyobb, kézműves luxusporcelánokat előállító manufaktúrája lett a tagja – 2011-ben.

Ossza meg másokkal is…