Herend Porcelán

Hamilton újabb káprázatos Herendi Trófeája

Lewis Hamilton pályafutása során hetedszer nyert a Hungaroringen, miután négy körrel a vége előtt megelőzte az addig vezető Max Verstappent, így ismét övé lett a hőn áhított Herendi Trófea.

Lewis Hamilton hatalmas hajrával és a Mercedes stratégiai zsenialitásával legyőzte a sokáig élen haladó Max Verstappent a Magyar Nagydíjon, és próbált érveket gyűjteni maga mellé a sajtót foglalkoztató vitában, hogy melyikük a jobb. A pole-ból induló holland higgadt védekezéssel maga mögött tartotta ellenfelét, amíg azonos taktikán mentek, de a táv végére elfogytak a gumijai, és a 67. körben bekövetkezett az elkerülhetetlen, az újabb szett abroncsért kiálló Hamilton megelőzte.

Így ismét ő gazdagodott a Herendi Trófeával, hiszen az idei évben ismét a Herendi Porcelánmanufaktúra volt a futam hivatalos díjszállítója. 

Immáron 13.éve emelhetnek hungarikumot a magasba a Forma–1 Budapest Nagydíj nyertesei. A bűvös szám idén – ha lehet – még különlegesebb Trófeát jelentett.

A vázák neoklasszicista stílusúak, formájuk az ókori vázák alakját követik. Tükrükben a Hungaroring pálya sziluettje vehető ki, melyet körbeölel a trendi színvilágú – platina-türkiz – ősi kínai dekoráció innovatív verziója. A ZOVA dekoráció modern kivitele és divatos színvilága a platinával kiegészülve igazán egyedivé varázsolja a Trófeákat.

A konstruktőri dísztál esetében ez a mívesség tovább nemesedik a korongos kollegák szakmai tudásának köszönhetően, hisz a tál szélén látható áttört szegély tőlük is tudásuk legjavát követeli. Az áttört részeket még a porcelán nyers állapotában, éles, kétélű kés segítségével vágják ki, ezután kerül rá a hófehér alapmáz, majd a gazdag aranyozás.

Ezt a  pazar, exkluzív kivitelű Herendi Trófeát emelhette idén magasba (s nemcsak emelte! :-) ) Hamilton tegnap! 

 

 

Ossza meg másokkal is…