Herend Porcelán

Herend a jubileumi Virágkarneválon

Az idén 50. alkalommal megrendezett Debreceni Virágkarneválnak ismét a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. volt a hivatalos díjszállítója!

Augusztus 20-án a virágokkal feldíszített biciklisek hagyományos kerekezésével kezdődött meg az ötvenedik debreceni virágkarnevál. A karneváli menetben 18 virágkocsit, 10 hazai és 17 külföldi művészeti csoportot láthatott a menet mintegy hat kilométeres útvonala mentén elhelyezkedő közönség.

A virágkompozíciók tisztelegtek a több mint ezeréves magyar államiság és államalapító Szent István király előtt, köszöntötték az életet adó új kenyeret, valamint felidézték a régi karneválok hangulatát. A virágkocsik elkészítéséhez a több millió szárazvirág és kiegészítő mellé egymillió szál friss dália érkezett Hollandiából, a friss virágok nagy részét keddre virradó éjjel tűzték fel a kocsikra.

A karneválra Belgiumból, Hollandiából, Horvátországból, Indonéziából, Japánból, Kolumbiából, Németországból, Olaszországból, Oroszországból, Romániából, Spanyolországból, Tajvanról, Törökországból és Ukrajnából érkeztek művészeti csoportok.  A tíz magyarországi együttes mellett 17 külföldi vonult fel a virágkocsik között.

Este a stadionban pedig az ország legnagyobb arénashow-ját rendezték meg kétezer fellépővel. 

A jubileumi Virágkarneválnak évek óta hagyományosan a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. a hivatalos díjszállítója. Idén, mivel nem volt verseny a virágkocsik és a művészeti csoportok között, így kézzel készült, egyedi festésú és feliratozott emlékplaketteket vihettek haza a közreműkődök, melyeket dr. Papp Lászlótól, Debrecen Város polgármesterétől vehettek át, a karneváléjt megelőző fogadáson.

 


 

Ossza meg másokkal is…