Herend Porcelán

Herendi díjak a Judo Világbajnokságon

A Japán Miniszterelnök adta át a győztes japán judo csapatnak a Herend trófeát a tokiói Judo Világbajnokságon. 

Japán győzelemmel ért véget a tokióban zajló világbajnokság, a házigazdák a vegyes csapatversenyben valósággal átgázoltak a mezőnyön, csak a döntőben a franciák tudták kicsit megnehezíteni a dolgukat.

A tokiói Nippon Budokan sportcsarnokban a sportág történetében először adták át a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) Fair Play-díját, amelynek első két díjazottja az osztrák Sabrina Filzmoser és judós ikonunk, Ungvári Miklós lett.

Az IJF elnöke, Marius L. Vizer alapította meg a díjat, amelyet ezentúl minden évben olyan sportolók, edzők, a sportág életében fontos személyiségek, egyesületek kaphatnak meg, akik tevékenységük során a judo legnagyobb értékeit képviselve érdemessé válnak rá. Az első két díjazott évtizedek óta a sportág meghatározó és nagy tisztelettel körülvett versenyzője, a harminckilenc esztendős, kétszeres Európa-bajnok osztrák Sabrina Filzmoser és az októberben ugyancsak harminckilenc éves magyar Ungvári Miklós lett.

A díjat – és mellé jelképesen egy-egy erre az alkalomra készített Herendi Porcelán vázát – az IJF főtitkára, Jean-Luc Rougé és az IJF oktatási igazgatója, Mohamed Meridja adta át a napokban zajló világbajnokságon.

Photo by IJF

 

 

 

Ossza meg másokkal is…