Herend Porcelán

Herendi ösztöndíj

Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. finanszírozásában ösztöndíj pályázati részvételre  hívja meg az iparművész szakma szereplőit!

 

Téma:  egyedi lakberendezési dísztárgyak tervezése

 

Feladat: Olyan, a lakókörnyezetbe illő egyedi lakberendezési dísztárgyak tervezése, melyek a hagyományos herendi jegyeket magukon hordozva, megjelenésükben megfelelnek a mai kor elvárásainak, ízlésvilágának. Fontos, hogy az egyes elemek formájukban és dekorálásban kollekcióként is jól harmonizáljanak, egyfajta rendszert alkossanak egymással. A modern épületek belső tereiben, átalakult belsőépítészeti megoldások között keressük ezeknek az új megoldásoknak a megnyilvánulási formáit herendi porcelánból.

Az ösztöndíjast arra a feladatra kérjük fel, hogy tanulmányozva a megváltozott lakókörnyezetet, mutasson fel formai és dekorálási megoldásokat a herendi porcelán új megjelenési lehetőségeire.

 

Követelmények: 

  • a tárgyaknak Herend gyártási technológiájához illeszkedőnek és sorozatgyártásra ill. piaci értékesítésre alkalmasnak kell lenniük;
  • az ösztöndíj keretében készülő tárgyak feleljenek meg a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. gyártási, kereskedelmi, gazdaságossági és művészi elvárásainak;
  • az ösztöndíjasnak az ösztöndíj időtartamának jelentős részét a kiíró telephelyén kell töltenie, így biztosítva lehetőséget a speciális technológia minél alaposabb megismerésére és annak szakmai szempontból történő hasznosítására (a szállás és étkezés térítési díj mellett helyben biztosítható).

 

A pályázat elbírálásánál elengedhetetlen szempont a porcelántervezői és kivitelezői szakmai jártasság, önálló munkavégzési képesség.

 

Ösztöndíj időtartama: 6 hónap                      2018. május – 2018. október

Ösztöndíj összege: bruttó 150.000.- Ft / hó

Ösztöndíjban részesül egy fő iparművész.

 

Pályázat beérkezésének határideje: 2018. április 10. kedd

 

Pályázat beadása

A pályázati anyagot egy példányban, elektronikusan és postai úton tértivevénnyel a következő címre kell eljuttatni:

Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.

Wolffné Eckert Gyöngyi

termékfejlesztési osztályvezető

8440 Herend

Kossuth utca 140.

elektronikus formában: gyongyi.wolff [at] herend.com

Pályázati anyag tartalmazza:

 

  1. szakmai önéletrajz (max. 2 oldal)
  2. portfólió (szakmai alkotómunka és diplomamunka, max. 10 oldal )
  3. az ösztöndíj idejére tervezett munka megnevezését és rövid szöveges tárgyleírását, maximum egy A4 oldal terjedelemben.
  4. az ösztöndíj idejére tervezett munka megjelenítését vagy rajzban, vagy modellben bemutatva. A rajz lehet kézi rajz vagy grafikai programmal létrehozott ábrázolás. A modell készülhet gipszből, vagy 3D printtel, esetleg más anyagból, ami alkalmas a terv bemutatására.

 

Pályázatok elbírálása:

A beérkező pályázatokat a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. termékfejlesztési zsűrije bírálja el, amit vezérigazgató, gazdasági igazgató, kereskedelmi igazgató, termelési igazgató, főfestő és főkorongos alkotnak.

 

Pályázati bírálat időpontja:

A bíráló bizottság a döntését április hónap során hozza meg, aminek eredményéről minden pályázót értesít.

 

Érdeklődni:

Wolffné Eckert Gyöngyi

termékfejlesztési osztályvezető

Telefonszám: +36 20 243 5686

e-mail cím: gyongyi.wolff [at] herend.com

Ossza meg másokkal is…