Herend Porcelán

Webshop

Herendi porcelán emléktábla avatás Győrben

A győri Bencés Gimnázium homlokzatán Esterházy Móric tiszteletére emléktáblát avattak. Esterházy Móric 1934. évtől kezdődően több, mint egy évtizedig volt a Herendi Porcelánmanufaktúra Igazgatóságának elnöke, korábban pedig Magyarország miniszterelnöke.

Az ünnepségen jelen volt Budapestről Esterházy György a volt miniszterelnök unokája is, aki személyes hangvételű beszédet mondott.

Sárai-Szabó Kelemen OSB győri perjel és Tóth Konstantin OSB gimnáziumi igazgató köszöntője után Dr. Simon Attila a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója és Biczó Zalán egyetemi könyvtáros, az Esterházy-emléktábla kezdeményezője tartott ünnepi beszédet. Dr. Simon Attila hangsúlyozta, amilyen alázattal és tisztelettel közeledünk múltunkhoz, ugyanolyan megbecsüléssel fog a jövő kor is megítélni bennünket, a jelen kort. Ebből is kiindulva tiszteletteljes kötelességének tesz eleget a Manufaktúra akkor, amikor Győrben, a Bencés Gimnázium homlokzatán emléktáblát helyez el.

A Herendi Porcelánmanufaktúra büszke múltjának nagy alakjaira, így örömmel készítette el az emléktáblát, egyben hozzájárulva és folytatva azt az évek óta tartó missziót, hogy a városok épített örökségéhez, szépségéhez hozzájáruljon.

Ossza meg másokkal is…