Herend Porcelán

Herendi Trófeák a "sportszerűség Kékszalagján"

Új győztest avattak az idei Kékszalagon - melyen ismét Herendi Trófeák jártak a legjobbaknak: a versenyben a Racing Django katamarán Petrányi Zoltán kormányzásával lett az első. A vitorlásversenyen 561 hajó legénysége indult, és 269 ért célba a rendkívül gyenge szélben a 48 órás határidőn belül.

A Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye, amelyet 1934-ben rendeztek meg először. A mintegy 155 kilométeres táv teljesítésére a hajósoknak 48 óra áll rendelkezésükre Balatonfüredről indulva. A rendező Magyar Vitorlás Szövetség szerint a sportszerűség Kékszalagja volt az idei, mivel rengeteg hajós még a szabályokban lefektetett limitidőtől függetlenül is befutott a célba, ráadásul egy megható utolsó pillanat is kiemelte a versenyzők sportszerűségét.

A Magyar Vitorlás Szövetség a szombat esti balatonfüredi díjátadó ünnepségen számos díjat adott át a Kékszalag versenyzőinek. Az abszolút értékelés szerinti győztes, a Racing Django legénysége a hagyományoknak megfelelően idén is exkluzív kivitelű porcelánkupát kapott a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.-től. De ugyancsak Herendi Trófeát kapott a második és a harmadik helyezett hajó is. Emellett a több, mint 30 hajóosztály nyertese és helyezettjei, a legjobb női kormányos, a legjobban navigáló hajó is elismerésben részesült.

Gratulálunk a győzteseknek és külön a példamutató sportszerűségért!

 

Ossza meg másokkal is…