Herend Porcelán

Webshop

Impozáns kiállítás a herendi Viktória márkabolt emeletén

A “Vadászat a művészetben, művészet a vadászatban” című kiállítás nyílt Herenden, a Viktória márkaboltban.

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. és a Veszprém Megyei Vadászkamara közös rendezvényén a Manufaktúra vezérigazgatója köszöntötte a szép számban megjelent vendégeket. Dr. Simon Attila elmondta, hogy a Porcelánmanufaktúra fontos feladatának tekinti az értékteremtő, értékmegőrző és átörökítő tevékenységet. Ebből a kulturális misszióból kiindulva, évtizedek óta kiváló kapcsolatot ápolnak többek között a vadászkamarával is. Bár a Herendi Porcelánmanufaktúra 16 ezer formával és 4 ezer különböző mintával, összesen mintegy 64 millió (!) különböző termékkel rendelkezik, ennek ellenére évente 300-400 új termék születik a Manufaktúra falai között. Ez a rendkívüli termékfejlesztés nem lenne lehetséges ihlett és inspiráció nélkül. A természet kimeríthetetlen témát, lehetőséget és inspirációt ad a Herendi mesterek számára. Hangsúlyozta, hogy Herendet a természet is ihleti, a természet újabb és újabb innovációs gondolatot ad Herendnek. Szinte alig van olyan dekor a Manufaktúra termékválasztékában, amelyben a természet és a vadon élő állatok tisztelete ne jelenne meg. A természet tökéleteset alkot, és aki a természetből merít, az értékkel bíró műalkotásokat teremt az utókor számára – hangsúlyozta  a vezérigazgató.

Jámbor László az Országos Magyar Vadászkamara elnöke úgy vélekedett, hogy ez a kiállítás, amely a Herendi Porcelánmanufaktúra és a megyei vadászkamara együttműködésével jött létre, jól példázza, hogy ha különböző területen működő, de bizonyos ponton találkozó szervezetek összefognak, akkor olyan értéket tudnak létrehozni, amely jóval szélesebb körben terjeszti mindkét terület értékhordozó, kulturális tevékenységét. Jámbor László kiemelte még, hogy a kiállítás létrejöttében fontos szerepe volt a 2021-es „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítást szervező programirodának, s ez a kiállítás egyben már bevezető rendezvénye a Vadászati Világkiállításnak.

A kiállításon láthatóak a magyarországi vadfajok példányai, diorámák, a különböző vadászati módok és művészeti alkotások is, köztük a Herendi Porcelánmanufaktúra természethez köthető műalkotásai.

A “Vadászat a művészetben, művészet a vadászatban” című kiállítás 2020. október 15-től tekinthető meg a herendi Viktória márkabolt galériáján.

 

 

Ossza meg másokkal is…