Herend Porcelán

Webshop

Nemzetközi bélyegkiállításon Herend

Herendi kamarakiállítás a HUNFILA 2019 Budapest Nemzetközi Bélyegkiállításon. 

A HUNFILA 2019 Budapest Nemzetközi Bélyegkiállítást pénteken nyitották meg a fővárosi Stefánia Palotában. A csodás tárlatot vasárnapig tekinthették meg az érdeklődők. 

Napjainkban sokan gondolják, hogy leáldozóban van a bélyeggyűjtés világa. Azonban a felhasznált bélyegeknek csak a száma csökken, a minősége nem – mondta a kiállítást megnyitó Benkő Tibor honvédelmi miniszter. A Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége (MABÉOSZ) által szervezett bélyegmustrára 12 országból érkeztek kiállítók. A megnyitón adták át a 2018-as év legszebb bélyegének járó címet. Az elismerést a Kastélyok Magyarországon alkalmi bélyeg nyerte, amelynek alkotója Domé Eszter grafikus, kivitelezője a ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. volt. A nyertes személye azért is érdekes, hiszen a grafikus a Herendi Porcelánmanufaktúra számára is készített bélyegeket anno, melyek az eseményen bemutatásra is kerültek a rajtuk szereplő Herendi Porcelánokkal együtt. Köller Ferenc bélyeggyűjtőnek, nyugdíjas Herendi kollégának köszönhetően ugyanis a Herendi Porcelánmanufaktúra összegyűjtötte az összes Herendi vonatkozású bélyeget, és azokat a rajtuk szereplő Herendi tárgyakkal együtt bemutatta egy kamarakiállításon a rangos esemény keretén belül.

A Herendi Porcelánok és a vonatkozó bélyegek párosítása izgalmas, hangulatos és közönségkedvenc kiállítást eredményezett, melynek megnyitóján dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója is megjelent.

 

 

 

Ossza meg másokkal is…