Herend Porcelán

Webshop

Őszre hangolva a bor fővárosában

Őszre hangolva címmel a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. termékeiből nyílt kiállítás Szekszárdon, a Vármegyeháza Kiállítótermében.

A Herendi Porcelánmanufaktúra páratlan termékválasztékából ezúttal az ősszel kapcsolatos formák, dekorok kerültek előtérbe a tegnap Szekszárdon megnyílt új időszakos kiállításon. Rácsodálkozhatnak a látogatók, hogy az ősz mennyi-mennyi szépséget rejt. Őszi gyümölcsök ízkavalkádja, termések tánca, a lédús szőlő, must, és az újbor királyi élvezete. Sült gesztenye semmihez sem hasonlítható illata, a milliószínben játszó falevelek, a hideggel is dacoló virágok szirmai, a csípős hajnali vadászatok, a zamatos gombák, és az első hó semmihez sem fogható varázsa. Mindezeket bemutatja Herend a december 16-ig látogatható kiállításon.

A megnyitón megjelenteket Csillagné Szánthó Polixéna, az önkormányzat humán bizottságának elnöke köszöntötte, aki elmondta, öröm látni, nagy számú látogatót vonz ez a válogatás. Arról is beszélt, hogy gyerekként tanáraival járt Herenden, majd pedagógusként minden osztályát elvitte a manufaktúrába.

Dr. Simon Attila, a társaság vezérigazgatója beszélt az európai porcelánról, amelyet lényegében a kínaitól függetlenül háromszáz éve fedeztek fel. Elmondta, a náluk is készülő remekek nem csupán használati tárgyak, hanem műalkotások is. A vezérigazgató elmondta, hogy arra a kérdésre, hogy mi a Herendi titka, a válasz az, hogy sok-sok tényező. Kellettek a világkiállítási sikerek, amikor Viktória királynőnek igazán megtetszett ez a porcelán, és szükséges a titkos receptúra, a stílusfejlesztő termékfejlesztés. Több millió termékük van, és lényegében minden nap új herendi porcelán születik.

Tekintsék meg az őszhöz köthető speciális Herendi válogatást a gyönyörű „borfővárosban”, Szekszárdon! Tartsanak velünk az ezerszínű, szőlőérlelő, zamatos ízű, fűszeres illatú különleges tárlaton!

Ossza meg másokkal is…