Herend Porcelán

Pályázati felhívás 2018. évi Moholy-Nagy László formatervezési ösztöndíj elnyerésére

A Magyar Formatervezési Tanács nevében eljáró Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala meghirdeti a 2018. évi Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjpályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt., és a Nyír-Demonich Zrt. társfinanszírozásában, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. pénzügyi lebonyolítói közreműködésével.

1) Az ösztöndíjpályázat célja

Elősegíteni a hazai design társadalmi beágyazódását, innovációs folyamatokba, nemzetgazdaságba való integrációját. Segíteni az alkotó munkát folytató tervezők szakmai fejlődését, tehetségük kibontakoztatását, lehetőséget biztosítva saját kezdeményezésű, vagy gyártói együttműködésben megvalósított projektek létrehozására.

2) Az ösztöndíj időtartama

6 hónap. A tervezett ösztöndíjas időszak: 2018. május – október.
Beszámoló kiállítás: várhatóan a tárgyévet követő évben

3) Az ösztöndíj összege

Bruttó 900.000.-Ft (a kifizetés 2x háromhavi bontásban történik, banki átutalással). Az ösztöndíjast megillető fenti díj összegéből a vonatkozó jogszabályok szerint adóelőleg kerül levonásra.

4) Pályázati kategóriák

  • önálló kezdeményezésű tervezői vagy designelméleti, -kutatási projekt;
  • önálló kezdeményezésű tervezői projekt gyártói együttműködéssel megvalósítva;
  • a pályázati felhívás 2. sz. mellékletében megadott, gyártói finanszírozással és/vagy együttműködéssel megvalósuló feladat.

5) Pályázati feltételek

A pályázat nyilvános bárki számára (aki a meghirdetett feltételeknek megfelel), továbbá a Magyar Formatervezési Tanács javaslatot tehet alkotóművészek számára a pályázaton való részvételre.

Az ösztöndíjra pályázhat a pályázat benyújtására nyitvaálló határidő utolsó napját figyelembe véve minden 35. életévét be nem töltött természetes személy, aki Magyarország területén folytat alkotói tevékenységet, és szakirányú (MA, MSc) művészeti, illetve designer egyetemi diplomával rendelkezik. Osztott (többciklusú) képzés esetén a pályázat benyújtásának a feltétele: lezárt mesterképzés (MA, MSc) diploma.

Diplomamunkával és annak továbbfejlesztésével nem lehet pályázni. Az ösztöndíj egyéni tervezői/elméleti pályázat, azt megosztani nem lehet.

További információk és a Pályázati adatlap
az alábbi PDF-ben található!

 

Ossza meg másokkal is…