Herend Porcelán

Papagáj Világkiállítás díjszállítója Herend

Papagáj Világkiállítás díjszállítója volt a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt., melyet a Margitszigeten rendeztek meg, és ahol egy különleges kamara-kiállítás is megtekinthető volt a hétvégén.

Az MDPOSZ országos díszmadárszövetség kuratóriuma a hazánkban megrendezett WBO standard hullámos papagáj világbajnokság alkalmát felhasználta arra, hogy a magyar madarászatért tett kiemelkedő szakmai munkásságáért életműdíjjal tüntesse ki Makai Pál mestertenyésztőt, aki több mint 40 éve a standard hullámos papagájok tenyésztésének úttörőjeként alapot teremtett arra, hogy mára hazánk feltehette magát a világbajnokságot rendező országok térképére. A másik kitüntetettünk Dr. Csenterics Dezső, aki a díjat  "A standard hullámos papagájok tartása, tenyésztése, genetikája" című könyvével, annak kiemelkedően tartalmas és alapos tanulmányával érdemelte ki.

A világbajnokság megrendezéséért, a legeredményesebb magyar tenyésztői munkájáért és az elmúlt években a magyar madarászatért végzett munkájáért Gyerkó Zita és Gyerkó Tibor részesült elismerésben. A nemzetközi mezőny legeredményesebb tenyésztőjeként, világbajnoki eredményéért Daniel Lütolf részesült elismerésben.

A díjakat a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. biztosította, és a rendezvény helyszínén egy egyedülállónak mondható, madarakat formázó, exkluzív Herendi porcelán kiállítás emelte a rendezvény színvonalát. 

Ossza meg másokkal is…