Herend Porcelán

Siker Frankfurtban

Ismét díjazott lett a „Tableware International Awards of Excellence 2019” versenypályázatán a Herendi Porcelánmanufaktúra különleges kivitelezésű Sárkány figurája.

Az idei nemzetközi Frankfurti Ambientén több, mint 4.000 kiállító közel 100 országból mutatta be termékeit.

Az öt napig tartó kiállításon a Herendi Porcelánmanufaktúra ismét széles termékpalettát vonultatott fel.

Legnagyobb érdeklődésre számot tartott bravúr terméke a „Sárkányteknős” figura volt. Mérete is lenyűgöző, hiszen magassága közel 80cm, átmérője 70cm, hosszúsága meghaladja az 1 métert. A festési ideje több, mint 500 munkaórát vett igénybe. Asztalkultúra területén a Felicity, Art deco és a Bambusz fogós készletünk aratta a legnagyobb sikert.

Különösen megtisztelő számunkra, hogy ismét díjazott lett a „Tableware International Awards of Excellence 2019” versenypályázatán a Herendi Porcelánmanufaktúra különleges kivitelezésű Sárkány figurája.

Több száz pályázati anyagból, kereskedők, vásárlók és tervezők rangos nemzetközi zsűrijének döntése alapján született meg ez az eredmény.

♦ Sárkány

A megjelenése egyszerre erőt sugárzó és barátságos, karmában bölcsességet szimbolizáló gyöngyöt tart. Könnyed és részlet gazdag alkotás, melyet huszonnégy karátos aranydíszítés tesz különlegessé. Limitált kiadás, mindössze 100 példányban készül.

A sárkány kilencféle állati vonást hordoz magán, amelyek a következők: a szarva egy őzbaké, a feje egy tevéé, a szeme egy démoné, a nyaka egy kígyóé, a gyomra egy teknősé, a karmai egy sólyomé, a mancsa egy tigrisé, míg a füle egy tehéné. A keleti sárkányok testét 117 pikkely borítja, amelyből 81 a yang és 36 a yin esszenciát hordozza magában. Szárnyuk nincsen, repülni varázserejük révén képesek.

Ossza meg másokkal is…