Herend Porcelán

Színek világa Sárváron

Az elmúlt évek legjelentősebb Herendi kiállítása nyílt meg tegnap Sárváron, a történelmi Nádasdy-várban.

Közel félezer kiállított Herendi porcelán, pazar, látványos terített asztal, bravúrdarabok, ritkánt megtekinthető remekművek - köztük a legendás Sárvári várat ábrázoló dísztál, vagy épp a Magyar Szent Korona tökéletes másolata Herendi Porcelánból - tekinthető meg egészen szeptember végéig a gyógyváros történelmi várában.

A nagyszabású, színekkel játszó, és a Herendi közel két évszázados történelméből ízelítőt nyújtó tárlatot tegnap ünnepélyes keretek között nyitották meg. A Nádasdy Kulturális Központ igazgatója, Takács Zoltán elmondta, hogy már hosszú évekkel ezelőtt tervezte egy Herendi kiállítás megrendezését, mikor még Körmenden látott Herendi bemutatkozást. S mára valósággá vált. 

Dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében kiemelte a tradicionális manufaktúra kulturális misszióját, melynek ez a kiállítás egy újabb dicső állomása. Beszédében kiemelte a Herendi sárkány figura történetét, arról szóló érdekességeket.

A kiállítást gróf Nádasdy Borbála írónő, a történelmi Nádasdy család leszármazottja nyitotta meg, aki személyes élményeket osztott meg a szépszámú közönséggel, melyekben felidézte fiatalkori Herendi vonatkozású élményeit. 

Az esemény ünnepélyességét emelték a Sárvári Vonósok gyönyörű játékukkal, illetve Herendi festőbemutatóval.

Ez utóbbi szombaton, a Múzeumok Éjszakáján is várja a Sárvárra érkezőket!

Ossza meg másokkal is…