Herend Porcelán

Webshop

Újabb monumentális Herendi mestermű született

A monumentális sólymokkal festett, több mint 170 cm magas, és több mint egy mázsa súlyú alkotás ismét joggal nyűgözheti le a kivételes remekművek iránt rajongókat. Bizton állítható, a világ legnagyobb porcelánmanufaktúráján kívül senki nem tud ehhez hasonló szépségű kézi készítésű porcelánt előállítani.

A Herendi Porcelánmanufaktúra művészi elhivatottságának és folyamatos megújulásra való törekvésének köszönhetően már a 19. században kiemelkedett az európai porcelánmanufaktúrák közül, mára pedig világelsővé vált. Neve ma egyet jelent a kiválósággal, az egyediséggel, a magas minőséggel, a művészi értékkel, az innovációval, a kézművességgel, az eleganciával és a luxussal.

Herend a porcelán előállításában mindig élen járt, kereste, kutatta a kihívásokat, szinte a lehetetlent megkísértve, a porcelán, mint anyag határait feszegetve készítette el különleges, egyedi alkotásait.

A monumentális sólymokkal festett, több mint 170 cm magas, és több mint egy mázsa súlyú alkotás ismét joggal nyűgözheti le a kivételes remekművek iránt rajongókat. Bizton állítható, a világ legnagyobb porcelánmanufaktúráján kívül senki nem tud ehhez hasonló szépségű kézi készítésű porcelánt előállítani.

A díszkút 28 porcelánegységből áll, a fehéráru elkészítéséhez a mestereknek több, mint 1 évre volt szükségük. A porcelán alkotás három fő részből áll: áttört, duplafalú talapzat; középső áttört elem és a fedő. Az áttörések száma 3000 darab.

A dekorálás fő témája ezúttal az égi ragadozók, a kecses sólymok. A díszkútra négy sólyom pár lett tervezve, majd megfestve. Vándorsólyom, vadászsólyom és két pár kerecsensólyom.

Minden sólyomfaj védett, nemesnek, királyi vadásznak tartják őket, a világ minden vadászati kultúrájában kivétel nélkül.

Egyik oldalán a vándorsólyom látható, mely a sólymok királya, a legnemesebb vadász. Minden solymász álma, a világ leggyorsabb madara, zuhanási sebessége meghaladhatja a 400km/órát is. Majdnem a teljes Földön megtalálható.

Két oldalán a kerecsensólyom, a Turul látható. A solymászatra az egyik leggyakrabban használt nagyon kedvelt sólyomféle. Megtalálhatók szinte a világ minden részén. Élettere a lankás és sík területek, rendkívül intelligens. Hegyvidéken, síkságon, sőt sivatagi körülmények között is nagyon eredményesen vadásztatható! Igazi mindenes vadász.

A negyedik oldalon pedig a vadászsólyom került ábrázolásra. A vadászsólyom a legnagyobb testű faj a sólymok között. Szigorúan védett. A vadászatban manapság ritkán használják,  előfordulhatnak még az aktívan vadászó sólyomfélékben. 

 A sólymok a lehetséges életterükben kerültek ábrázolásra. A váza fond színével a természet zöldjét, az arany motívumokkal a napfény éltető erejét hangsúlyozzuk. A motívumok lendületes vonallal való összekötése, a sólymok repülésének energikus lendületét jelképezik. A részletgazdag, festményszerű jeleneteket a keleti művészet remekeiből vett zöld alapon arany arabeszkekkel tettük teljessé. Az elképesztő porcelánvarázslat festése közel ezer óra volt, egy senior és egy junior mesterfestő festették a sólymokat, megalkotva így 2020. év porcelán szenzációját, ezt a világon egyedülálló szépséget.

Ossza meg másokkal is…