Herend Porcelán

Webshop

Újjászületés a Herendi Porcelánművészeti Múzeumban

Újra várja vendégeit a megújult állandó kiállításunk és a hozzá kapcsolódó időszaki kiállítási terünk.

Örömünkben sokan osztoztak, sokan tiszteltek meg bennünket jelenlétükkel, hisszük, hogy a több hónapnyi szünet után sokan újra várták a Herendi kulturális eseményeket. Reméljük, hogy sikerült meglepnünk a kedves látogatókat, hiszen egy rendkívül különleges, szokatlan, újszerű tárlatot nyitottunk meg a nagyközönség számára, csatlakozva a megszépült, felfrissült, interaktív állandó Herendi porcelán kiállításhoz.

A vendégeket dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója köszöntötte, aki ugyancsak e gondolatiság köré építette beszédét. Kulturális újjászületés, főnixként való újrakezdés, illetve a Herendi innováció voltak beszédének kulcsszavai.

Az új tárlaton új perspektívákból pillanthatunk a Herendi műalkotásokra, feje tetejére állítottuk a porcelán világot, ultraibolya fényben járhatjuk körbe a Herendit. Dr. Virág Zsolt, miniszteri biztos úr megnyitó beszédében kiemelte Herend iparművészeti és turisztikai jelentőségét, és időtállósága mellett elismerően szólt a Herendi porcelán folyamatos megújulásáról. A Herendi Porcelánmúzeum megújulását segítette a fenntartó Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. és a Kubinyi Pályázati Program támogatása.

A megnyitó rangját Farkas Izsák hegedűművész is emelte, aki tradicionális népdalokat adott elő modern köntösben, elektromos hegedűn, ezzel is tökéletesen illeszkedve a tradíció-innováció gondolatvilághoz.

A meghökkentő, minden érzékszervre ható különleges tárlat 2020. augusztus végéig várja a látogatókat!

Ossza meg másokkal is…