Herend Porcelán

Webshop

Unikornisok földjén - Noszvajon

Pénteken nyílt meg a noszvaji De la Motte Kastélyban az "Unikornisok földjén" című Herendi Porcelánkiállítás.

A különleges Herendi kiállítás ünnepélyes megnyitóját megtisztelte jelenlétével Japán magyarországi nagykövete: Sato Kuni asszony.

A vendégeket Sárvári Krisztina, a kastély igazgatónője, Hegedűsné Majnár Márta, Noszvaj alpolgármestere és Dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója köszöntötték. A tárlatot Nagy Lóránt színművész nyitotta meg. A tárlat év végéig várja látogatóit Noszvajon!

Herend. Egyetlen szó, egy rövidke szó, mely közel két évszázada a magyar kézműves porcelánkészítéssel azonos. S nemcsak itthon, hanem a világ minden sarkában ismert szócska. Ott van az angol királyi kastélyban, az amerikai polgárok otthonaiban, a japán császár palotájában, birtokolják forma-1 es győztesek, a brunei szultán, hollywoodi színészek, a nagymamám és én magam is. Hungarikum, s egyben az országimázsunk része. Minden magyar ember büszkesége. Közel két évszázados hagyomány. Kézműves remekmű. Mára a világ legnagyobb porcelánmanufaktúrája, minden paraméter alapján.

Unikornisokkal védett álomszép kastély. Tudták Önök? Az unikornisokhoz számtalan legenda fűződik. Ezek közül a legnevezetesebb a csodalény homloka közepéből kiálló, egyetlen hosszú szarv antitoxikus ereje. A legenda szerint a tó vizébe, melyből az unikornis inni szokott, az elpusztítására törő gonosz kígyó mérget bocsát, ám az okos egyszarvú, mielőtt inna, tetszése szerint mozgatható, varázserejű szarvát a vízbe dugja, s ezáltal a legromlottabb, mérgező vagy méregtartalmú vizet is méregteleníti és kristálytisztává varázsolja. Érthető ezek után, hogy - magas jutalmat, ill. jövedelmet remélve - miért indult oly sok kincskereső szerencsevadász a rejtélyes állat felkutatására, de hiába, mert az unikornis láthatatlan maradt.

Kivéve itt, Noszvajon, az Unikornisok földjén. S ha már, akkor természetesen a Herendi Porcelánmanufaktúra elképesztő termékpalettájából is találhatnak itt egyszarvúakat. Hiszen, Herend 64 milliós termékpalettájában szinte minden forma és minta fellelhető.

Varázslat, misztikum , titok, legenda. Közös kapocs e szép kastély, illetve az unikornisok, és a kézműves porcelánok között. Képzeljék el, hogy egy ősi titkot ismerhetnek meg közelebbről.

Nézzenek körül e falak közt. Mesélni tudnának. Megéltek háborúkat, hírességek, fejedelmek lábai nyomát őrzik, tele vannak élettel, szépséggel, történetekkel. S nézzék meg a Herendi porcelánokat a vitrinekben. Bennük van két évszázadnyi tudás, Európa nagymamájának rendelése, híres államférfink tisztelgése, Sissi személyisége. Nem törékeny illuzió…..kortalan, örök, akár épp az unikornisok titkai."

 

 

Ossza meg másokkal is…