Herend Porcelán

Webshop

Vezérigazgatói évköszöntő

Tisztelt Olvasó, 

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. az elmúlt évekhez hasonlóan, az irányításom alatt 2019. évben is sikeres és nyereséges évet zárt. Mára Herend világelső porcelánmanufaktúrává vált, ha a nyereséges működést, a munkavállalói létszámot és a közel hatvan országra kiterjedő export piacok számát nézzük, akkor ez bátran állítható. Ha valaki kézi festésű, egyedi, kiváló minőségű porcelánt kíván vásárolni, akkor a Herendi porcelán megkerülhetetlenné vált. 

Az elmúlt évtized sikeres vállalatépítési munkáját igazolja az is, hogy a Budapesti Értéktőzsde 2019. évben az 50 legsikeresebb magyarországi vállalkozása közé sorolta a Herendi Porcelánmanufaktúrát. 

Címszavakban: nyereséges működés, pénzügyi stabilitás, 7%-os profitráta, a saját tőke további növekedése, hatékonyság javulása, jövőt építő beruházások, 19%-os export árbevétel növekedés, jelentős reál béremelés, sikeres márkaépítés, kiegyensúlyozott működés. Ezek jellemezték a Társaság működését az elmúlt esztendőben. Örvendetes, hogy termelési létszámunkat növelni tudtuk, az előállított porcelán értéke meghaladta az egy évvel korábbi szintet. A sikeres működéshez szükséges termelési kapacitásunk és humán erőforrásunk rendelkezésre állt. 2019. évben 12%-os osztalékot és ezen felül 100ezer Forint MRP bónuszt fizetettünk részvényeseinknek. Az év során a Társaság közgyűlése vezető tisztségviselőit újraválasztotta. 

A sikeres gazdasági működés mellett kiemelt figyelmet fordítottam a kulturális missziónk folytatására, idehaza és külföldön egyaránt, amely az értékteremtés – értékmegőrzés – értékátörökítés gondolatiságában ragadható meg. 11 kulturális kiállítást rendeztünk az elmúlt évben, négy kiállítás nyílt a Herendi Porcelánmúzeumban, öt Herenden kívüli magyarországi kiállítótermekben és két külföldi Herendi kiállítás nyílt, Prágában és Ankarában. Herend működésével hozzájárult a pozitív országimázs építéséhez. Számtalan nemzetközi diplomáciai látogatót fogadhattam a Manufaktúrában, ezek közül az egyik legkiemelkedőbb a japán császári család tagjának, Kako hercegnőnek a herendi látogatása volt. 

A Herendi Porcelánmanufaktúra a szolidaritás pillérén nyugvó szociális egység is. 2019. évben ismételten reál béremelést hajtottunk végre, 2011. év óta mintegy 60%-os bérfejlesztés volt a Manufaktúrában! Az egy főre jutó béren felüli jóléti juttatások az elmúlt évben is növekedtek (770ezer Forint/fő). A nyereséges működésnek köszönhetően az év végén a korábbi éveket meghaladó összegű, 250 ezer Forint karácsonyi pénzt kapott minden munkavállalónk. 2019. évben közel 750 munkavállalónknak, beszállítóinknak, és rajtuk keresztül családjaiknak tudtunk jövedelmet, megélhetést biztosítani. A Társaság költségvetési, számviteli, munkajogi kapcsolatai rendezettek voltak, a Társaság jogszerűen működött és jelentős (mintegy 1600 millió Forintos) adóbefizető volt. 

Kiemelt figyelmet fordítottunk szakember utánpótlásunkra, saját szakközépiskolát tartunk fenn, duális hallgatókat foglalkoztatunk és innovatív termékfejlesztésünkhöz az elmúlt évben is művészeti ösztöndíjakat hirdetettünk, nyitottak voltunk magyarországi és külföldi művészek fogadására, együttműködtünk a Magyar Formatervezési Tanáccsal, bekapcsolódtunk a DesignWeek eseménysorozatába. 

A Társaság életében 2020. év egyik legnagyobb várakozása a Frankfurti Ambiente Szakvásáron való bemutatkozás és az új Herend Stand felállítása lesz, amely stand megjelenésében újszerű, innovatív, trendi és elegáns lesz, hirdetni fogja, hogy ma Herend a kézműves porcelángyártásban világelső. Az előttünk álló évben folytatjuk márkabolt hálózatunk fejlesztését és márkaképünk további építését is.

2020. évben is tesszük a dolgunkat, tiszteljük a múltunkat, a jelent összekötjük a jövővel és engedjük, hogy szeressen bennünket a Gondviselés!

Vezetőtársaim és a Herendi Porcelánmanufaktúra teljes alkotó közössége nevében kívánok a tisztelt Olvasónak 2020. évben is minden jót, erőt, egészséget, boldogságot, optimizmust és szép sikereket!

2020. év januárjában tisztelettel köszönti Önt,

Dr. Simon Attila
vezérigazgató

 

Ossza meg másokkal is…