Herend Porcelain

Az érzékek éjszakája

Idén is együtt ünnepelhettük Szent Iván éjszakáját barátainkkal, az igényes szórakozás és a Herendi porcelán kedvelőivel! Immár kilencedik alkalommal rendeztük meg a Múzeumok Éjszakáját, ismét hatalmas érdeklődés közepette.

Az idei évben az „érzékek éjszakája” slogant kapta a rendezvényt, nem véletlenül! Megszólaltattuk minden érzékünk. Például a szaglást. Udvarhelyi Zsuzsanna festőművész s az egyetlen magyar parfümőr (Zolyómi Zsolt) közös, illatos kiállításának megnyitójával és illatos nyereményjátékkal.

Aztán a látást. Minden létesítményünk egészen éjfélig nyitva tartott. A Minimanufaktúrában folyamatosan vetítettük a kedvelt 3D-s Herend-filmet, és kedvezményesen vehettek részt látogatóink korongos és porcelánfestő mesterek egészen éjfélig tartó bemutatóján. A Herendi Porcelánművészeti Múzeumban 17:30 órakor nyílt  az említett kiállítás, Wolf Kati és a művésznő, illetve a parfümőr közreműködésével. Az éjszaka során pedig ingyenes tárlatvezetések indultak nagy érdeklődés mellett. 

De a hallást is….Interaktív gyerekkoncerttel vártuk a kicsiket négy órától. Az Apacuka Zenekar tagjai zenepedagógusok, az együttes egyike a legkedveltebb gyerekzenekaroknak, Herenden is nagy sikert arattak. Kora este pedig Szabó Lesliet hallgathatták a díszudvarba, ahol intim egyszálgitáros kamarakoncertet adott legismertebb dalaiból. 

A lélek sem maradt ki … Az Apicius Kávéház galériáján(térítés ellenében) tenyérjós várta mindazokat, kik fogékonyak az ezotériára.

A Kávéház is exkluzív programokkal várta a látogatókat, hiszen 16:00 órától a nagysikerű humorpáros Váradi Ferenc József és Aradi Tibor edzette a rekeszizmokat, este pedig Kegye János pánsípművész varázsolta el hallgatóságát. 

S nem maradt ki a szív, az érzelem sem…Sötétedéskor, hagyományainknak megfelelően, szertartásosan meggyújtottuk a Szent Iván-éji tüzet, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy nálunk is mágiával töltsön el mindenkit, megvédve betegségtől, bajtól, elősegítve a varázsos, szép szerelmet. A tűz mellett a Lángoló Ördögök tűzzsonglőr-csapat bemutatója tette teljessé a tüzes élményeket a Brass Dance fúvósaival.

S teljessé tettük, mert teljesség nélkül mit sem ér…A Porcelanium előtti tér volt idén is a kiemelt helyszíne az éjszakának Itt lehetőséget kínáltunk arra, hogy a látogatóink maguk is kipróbálhassák, miként készül egy porcelánrózsa, sőt, a Manufaktúra mesterei testfestést és körömdíszítést is vállaltak.

A szökőkutas exkluzív nagyszínpad programja a Salsa Veszprém Táncaival indult, majd szívdobbanások, lüktetések érkeztek az Ataru Taiko japán dobcsapat előadásával! Világszínvonalú produkció volt!

S a koncertek... nagyzenekarral, élő koncerttel színpadon Polyák Lilla, majd közvetlenül utána Wolf Kati! S késő este még erre is rádupláztunk, hisz vendégünk volt Janicsák Veca és Vastag Tomi is.

Gyönyörű éjszaka volt! Találkozunk jövőre!

 

Share with others…