Herend Porcelain

"Azon az úton jár, melyre született"

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretén belül a Művészetek Palotájának Fesztiválterében innovatív Herendi kiállítás nyílt húsvétot követő kedden.

"Azt mondják mindig két út van: a biztonságosabb és amire születtél. A biztonságosabb nem rezonál kellőképp a változásokra, nem mer bátor lenni, nem mer szívből cselekedni, így jellemzően kudarcba is fullad, vagy legalábbis stagnál. Így van ez Herend esetében is. Azon az úton jár, melyre született. Így lehet, hogy minden egyes porcelánban benne van a múltja, az alapító, és minden főúri megrendelő, minden múltbeli Herendi porcelánt birtokló „lenyomata”, de benne van a XXI. század modernsége, meg nem alkuvása, bátorsága, folyamatos megújulásra képessége. Tradíció és innováció. E kettősség az az út, melyre a Herendi Porcelán született." - mondta ünnepélyes megnyitó beszédében Shell Judit Jászai Mari díjas színművésznő. A két intézmény vezetője - Káel Csaba a Müpa vezérigazgatója és Dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója - pedig az együttműkődés, a minőségi partnerség, és a kiválóság fontosságáról beszélt. Kiemelték az innovációt, a fejlődés fontosságát. Az esemény rangját jelzi, hogy tiszteletét tette a megnyitón a japán nagykövet asszony, és az izraeli nagykövet is. 

Az április 22-ig, azaz a Budapesti Tavaszi Fesztivál teljes időtartama alatt megtekinthető tárlat közel 400 Herendi Porcelánt mutat be, melyek közül 250 a látogatók feje felett lebeg, egy teljesen új, sosem látott installációs megoldásként. A "földön" pedig az elmúlt évek innovációi, termékfejlesztési újdonságai láthatóak, többek között speciálisan ide készített és szerelt különleges világítótestek is.

Share with others…