Herend Porcelain

Bravúrdarabok Bécsben

A Bécsi Magyar Nagykövetség impozáns épületében közel 200 Herendi Porcelán látható, mintegy 70 milliós összértékben. Kivételes bravúrdarabok, ritkán látható remekművek is bemutatásra kerültek, úgy mint a Magyar Szent Korona tökéletes porcelánmásolata, vagy a Fischer Mór által pont Ferenc József számára készült díszkút másolata, vagy épp a legendás Mária Teréziás dísztál.

Az ünnepélyes megnyitón, melyen a Bécsben delegáló diplomácia szinte minden tagja képvseltette magát, Dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója és Dr. Perényi János Magyarország Bécsi Nagykövete köszöntötte a megjelenteket. A rangos eseményt tovább színesítette Sasvári Sándor és Sáfár Mónika színművészek közreműkődésével zajlott zenés divatbemutató. A divatshow-n Héjja János divattervező Herendi ihletésű ruhái kerültek bemutatásra.

A kiállítás különlegessége az említett bravúrdarabok együttes bemutatása. Soha, sehol ezidáig Herenden kívül ilyen reprezentatív számban, ezen egyedi, egyetlen remekművek még nem voltak láthatóak!

Share with others…