Herend Porcelain

Díjesővel búcsúzott az idei Kékszalag

Rengeteg díjat kaptak az 50. Kékszalag Erste Nagydíjon jól szereplő vitorlázók a verseny balatonfüredi díjkiosztóján. A több mint 150 kilométeres balatoni túraversenyt a svájci Safram nyerte, így ez a csapat vihette haza a Balaton Kékszalagját és a Herendi Porcelánmanufaktúra kupáját. 

Elismerésben részesült többek között az 50. Kékszalag legfiatalabb és legidősebb versenyzője, valamint a legjobb női csapat is. Illetve minden hajóosztály első három helyezettje is díjazásban részesült a balatonfüredi gálán. 

Ünnepélyes keretek között rendezték meg szombaton a balatonfüredi Gyógy téren az 50. Kékszalag Erste Nagydíj vitorlásverseny díjátadóját, amely körülbelül ezer néző előtt zajlott. A jubileumi versenyre 681 hajó nevezett, végül 545 teljesítette a távot, amire még sosem volt példa.
 
A versenyt – az abszolút értékelés szerint - a svájci Safram nyerte, így a hajó legénysége (Rodolphe Gautier csapatvezető, Christophe Peclard kormányos, Fabien Froesch, Fabian Racloz, Nils Palmieri, Antoine Lauriot Prerost) vehette át a díjátadón a Balaton Kékszalagját és a közel 200 éves múlttal rendelkező Herendi Porcelánmanufaktúra különleges porcelánkupáját. A verseny második és harmadik helyezettje, a PreVital (Litkey Farkas kormányos, Bartos Zoltán, Lovas Zsolt, Lepp Gyula, Tóth Róbert, Oroszlán Gábor), valamint az Opel Fifty-Fifty (Józsa Márton kormányos, Kelemen Tamás, Lukáts Csaba, Adorján Csaba, D'Albini András, Németh Áron, Majthényi Mátyás) is kapott porcelánkupát a Herenditől.
 
Szintén a Herendi Porcelánmanufaktúra készítette a legeredményesebb egytestű hajó legénységének járó Ugron Gábor Emlékdíj díszes tányérját. Ezt a Principessa nevű hajó legénysége - Oroszlán Péter kormányos, Németh Péter, Őri Bence, Pajor Szabolcs, Takács Levenete, Vincze Gábor, Schőmer Ágoston, Farkas Zoltán, Csüllög Zsolt, Bogdán Gergely, Borsos Dániel, Báthori Zsigmond, Berzi László, Balogh Attila, Bárdos Mihály, Almási Zsombor – vehette át.
 

Share with others…