Herend Porcelain

Exkluzív Herendi Trófea a tradicionális küzdősport győzteseinek

Több, mint három évtizede Herendi Trófeát kapnak a Japán nemzeti sport, a szumó bajnokai, mely most megújult, különleges kivitelben lát napvilágot.

 

A korábbi Herendi Trófeát 1986-tól használták és összesen 199 alkalommal került átadásra, évente 6 alkalommal, a Sumo Grand Tournamenten. Az is egy kivételes alkotás volt, melyet birtokolni igen nagy kiváltság. A régi kupa a tokiói Szumó Múzeumba kerül.

 Idén egy nagyon különleges, mondhatni meghökkentő Herendi műremek váltja fel, egy óriási, már a méreténél fogva is bravúrdarabnak számító teás csésze.  A hatalmas csészepárt a klasszikus Viktória minta díszíti. A Viktória-mintás óriás teáscsésze a legnagyobb ilyen darab, ami készült, súlya több mint 15 kilogramm. Innovációja és technikai bravúrja vitathatatlan, apropóját pedig a hármas évforduló adja. Egyrészt az idei évben történt meg a Japán Császári dinasztia váltása. Másrészt a Magyar-Japán diplomáciai kapcsolatok 150 éve jöttek létre. Harmadrészt pedig 2019 Viktória Királynő születésének 200. évfordulója. Így nem is díszíthette más a különleges Herendi monumentális alkotást, mint az örökifjú, kortalan Viktória minta. A számtalan díj között, amelyet a Sumo bajnok kap, a legkiemelkedőbb a Herendi Trófea, melyet Dr. Palanovics Norbert magyar Nagykövet Úr adott át a Szumo Szövetség képviselőjének, hogy a legenda folytatódjék, és újabb hosszú éveken át birtokolhasson az aktuális bajnok Herendi Trófeát!

Az új Herendi trófea első, hivatalos átadására 2019. május 26-án, a tokiói szumó bajnokság döntőjén – az új japán császárhoz köthető Reiva-korszak első bajnokságán – kerül sor.

Share with others…