Herend Porcelain

Fergeteges szezonkezdet a Kávéházban

Már-már hagyomány, hogy tél legvégén, a tavasz legelején, mikor útjára indítjuk Kávéházi Esték azévi sorozatát, humorral készülünk. Tesszük ezt azért, mert egyrészt a szürke, hosszú, fázós tél után minden napsütésnek, minden színnek, s minden nevetésnek oly nagyon tudunk örülni. Kiéhezettek vagyunk rá. Várunk rá.

Már-már hagyomány, hogy tél legvégén, a tavasz legelején, mikor útjára indítjuk Kávéházi Esték azévi sorozatát, humorral készülünk. Tesszük ezt azért, mert egyrészt a szürke, hosszú, fázós tél után minden napsütésnek, minden színnek, s minden nevetésnek oly nagyon tudunk örülni. Kiéhezettek vagyunk rá. Várunk rá. S az is a hagyományok közé tartozik, hogy melegítsük szívünket, lelkünket, s nemcsak átvitt értelemben. Még hidegek a hajnalok, összehúzzuk a kabátot magunkon, így kivételesen jó még ilyenkor egy-egy finom párlat, hogy felmelegítsen, akár egy szép szerelem, vagy a legtüzesebb vágy. Ennek szellemében nyitottuk meg ezévi sorozatunkat.

Varga Ferenc József – ki 2012-ben a legrangosabb díjat érdemelte ki a humoristák világában, Karinthy-gyűrűt érdemelt – és Aradi Tibor párosa szenzációsan működött Herenden is. Önállóan is, de leginkább összeszokott párosuk mozgatta meg a közönség rekeszizmait. Hihetetlen hangulatot varázsoltak a Kávéházba, így közkívánatra lesznek még vendégek Herenden.

A hangulatot pedig fokoztuk kiváló pálinkákkal a Pannonhalmi Pálinkárium jóvoltából. Hazánk egyik legtradicionálisabb pálinkafőzdéjének 8 remek párlatát volt alkalma megkóstolni a közönségnek egy remek előadás keretén belül, melyet a főzde vezetője Barabás Attila tartott. Számos érdekesség, s soha nem hallott információ hangzott el és emelte az est fényét.

Legközelebb március 18-án találkozunk, de nem a Kávéházban, hanem a Minimanufaktúra vetítőtermében, ahol útjára indítjuk Filmklubunkat!

Share with others…