Herend Porcelain

Herend a Comité Colbert tagja

A Herendi Porcelánmanufaktúra örömmel tett eleget a Comité Colbert és a Francia Nagykövetség kérésének, s vett részt a Luxus-Híd Franciaország és Magyarország között című konferencián a Magyar Tudományos Akadémia épületében 2015. március 30-án.

A Herendi Porcelánmanufaktúra több, mint egy sikeres és nyereséges gazdasági társaság, Herend gazdasági-kulturális-szociális közösség egyben, amely önálló társadalmi szerepvállalással rendelkezik. Kulturális missziónk jegyében mutatjuk meg a Herendi Porcelán hordozta nemzeti értéket idehaza és szerte a világban. A Herendi Márka a kiváló minőség, az érték, a luxus, és az elegancia szimbóluma. Nagyon nagy figyelmet fordítunk a Herendi márka építésére. A Herendi Porcelánmanufaktúra 2001. év óta a Magyar Örökség része. 2006-ban a New-York-i székhelyű Luxury Institute felmérése szerint Herend volt a legkedveltebb porcelánmárka az USA piacán. A 2013. év számunkra megtisztelő elismerése, hogy a Herendi porcelán Hungarikum lett! Elismerése ez a Herendi Közösség értékteremtő munkájának, és elismerése a Herendi porcelánnak!

Herend számára egy út van: megőrizve a hagyományokat, figyelve a tradíciókra, mindig a kézműves porcelánkészítés módját választva, folyamatosan megújulni, mások előtt járva meglepni a világot.

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. kulturális közösségnek is tartja magát.

Mi herendiek feladatunknak tekintjük a hazai és európai értékek, ezen belül különösen a művészeti értékek ápolását, megőrzését, és jövő nemzedékek számára történő átörökítését. Nap-nap után a Manufaktúra közösségének célja, hogy alternatívát mutassunk a gyorséttermek papírtálcás világával szemben, tevékenységünkkel hirdetjük a porcelán, mint anyag örök létét, a kulturált humánum tárgyi környezetének természetes részét.

A Herendi Porcelánmanufaktúra egyedüli magyar márkaként 2011-ben a Comité Colbert tagja lett.  A közel száz francia luxusmárkát összefogó szervezet akkor először önálló nemzeti egyesülettel nem rendelkező uniós országokból választott maga közé úgynevezett „európai tagokat”. A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. akkor a Comité Colbert tagja lett.

Az európai tagok száma az egyesületben legfeljebb 12 lehet, s a tagsághoz legalább két, lehetőleg azonos területen tevékenykedő konkurens márka ajánlása volt szükséges. A Herendi Porcelánmanufaktúra felvételét a legjelentősebb francia porcelángyártók kezdeményezték. Az egyesület vezérigazgatója a bejelentéskor a herendi márkanevet jelentő magyar szakértelmet emelte ki, amelyre véleménye szerint a gyár tudatosan kívánja ráirányítani a hazai és a nemzetközi közvélemény figyelmét. 

A Herendi Porcelánmanufaktúra fentiekből következően örömmel tett eleget a Comité Colbert és a Francia Nagykövetség kérésének, s vett részt a Luxus-Híd Franciaország és Magyarország között című konferencián a Magyar Tudományos Akadémia épületében 2015. március 30-án. Az esemény rangját jelzi, hogy Dr. Simon Attila, a Manufaktúra vezérigazgatója mellett, Roland Galharague Franciaország magyarországi nagykövete, és Elisabeth Ponsolle-Des Portes a Comité Colbert vezérigazgatója is részt vett az eseményen. A Comité Colbert tagjai 2015. április 1-én a Herendi Porcelánmanufaktúrában is látogatást tesznek.

Share with others…