Herend Porcelain

Herendi a Magyar Tengeren

A Herendi Porcelánmanufaktúra ezúttal különleges helyszínen, egy műemlék hajón, a Balatonon mutatja be tematikus kamarakiállítását.

Herend nemcsak termékfejlesztésében innovatív, hanem termékeink prezentálásában is. Különleges, szokatlan, újszerű módokon igyekszünk időről-időre bel- és külföldön egyaránt a nagyközönségnek megmutatni termékeinket. Ezúttal különleges helyszínen, egy gyönyörű műemlék hajón! A Balaton, mint hazánk tengere, továbbá hajók, vízi élőlények mind megjelennek e kicsi, ámde különleges bemutatón. Ahogy kiemelt darabként a Balatonfüred látképével, csodaszép, élethű festéssel készült „Balatonfüred” készlet tálcája is! E készlet eredetijét – melyet Fischer Mór, a manufaktúra felvirágoztatója készített - a Herendi Porcelánmúzeum őrzi. Közel 50, különös gonddal válogatott Herendi műremek, több mint 11 millió összértékben! Soha nem készült ilyen speciális – a Balatonra fókuszáló – tárgyválogatás, és soha nem állítottunk ki még hajón! Különleges alkalom ez, mely hirdeti a Herendi Porcelánok hordozta tradíció és innováció kettősségét.

Az ünnepélyes megnyitón, melyet stílusosan egy sétahajózással kötöttünk össze Dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója mellett Dr. Bóka István, Balatonfüred Város polgármestere mondott beszédet. A megnyitót a diplomácia képviselői és neves közéleti és sportéletbeől ismert személyek tisztelték meg jelenlétükkel. A speciális válogatás nyár végéig látható a Jókai hajó fedélzetén.

Fotók: Sági Ági/Napló

Share with others…