Herend Porcelain

Herendi díj a Tavaszi Tárlaton

A rendszeresen megrendezett Veszprémi Tavaszi Tárlat célja, hogy minél teljesebb áttekintést adjon a város és a megye tájegységeihez kötődő, itt élő és alkotó képző-, ipar-, és fotóművészek (vizuális alkotóművészek) munkásságáról. 

A régióban egyedülálló kiállítás szakmai megmérettetést jelent a művészeknek, egymás munkáinak megismerését, s a személyes találkozás lehetőségét is magában hordozza. A tárlaton megtalálhatóak a hagyományos képzőművészeti alkotások – festmények, grafikák, plasztikák, szobrok – mellett a “kompjúter-printek”, illetve digitális videoművek is. A tárlatra 151 alkotó küldte be több mint 400 munkáját. A kiállításra 121 művész közel 160 alkotását válogatta be a szakmai zsűri. A kiválasztott munkák három kiállítóhelyen láthatók: a Csikász Galériában, a Dubniczay-palota – Várgalériájában és a Magtárban.

A megnyitón átadták a díjakat. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Tavaszi Tárlat Nívódíját Péterfy Ábel kapta. A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. díját Holló Zsuzsa, a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. díját Kacsák Tamás, a Prospektus Nyomda Kft. díját Diénes Attila érdemelte ki. A Képzelet Művészellátó Kft. díját Milasovszky László, a Rope-Vill Kft. díját Deák Németh Mária, a VeszprémFest díját Tomay Kata és Verebics Ági, a Művészetek Háza díját Borbély Béla vehette át. A zsűri dicséretben részesítette és különdíjat adományozott Áfrány Gábornak.

Share with others…